Srednja škola “Isidora” – Beograd

Adresa: Iličićeva 3a, Dedinje, Opština Savski venac, Beograd
Kontakt mail: office@isidora.edu.rs
Kontakt telefoni: +381 11 4028 960; +381 63 167 26 12
Website: https://isidora.edu.rs/

Srednja škola „Isidora“ je moderna privatna Srednja škola na Dedinju, koja nudi obrazovanje po najvišim svetskim standardima, sa modernim načinom realizacije nastavnih planova I programa.

U privatnoj srednjoj školi „Isidora“ je moguće opredeliti se za redovno obrazovanje, vanredno obrazovanje, prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju.

UPIS 2018/19. godine

 

Upis u školsku 2018/19. je u toku!

Srednju školu „Isidora“ mogu da upišu svi učenici koji su završili osnovnu školu i položili završni ispit.

Procedura upisa je jednostavna, uz minimum administrativnih zahteva. Odaberite jedan od 9 obrazovnih profila i model školovanja koji vam najviše odgovara, pripremite dokumentaciju i potpišite ugovor.

Iskusan, uspešan i kompetentan nastavni kadar

Školski kadar srednje škole „Isidora“ je sastavljen od iskusnih i uspešnih nastavnika koji su kompetentni za predmete iz svoje profesionalne delatnosti.

U nastavi koriste savremene metode, interaktivnu nastavu, razvoj kritičkog razmišljanja, rešavanja problema, a pre svega toga su potpuno posvećeni učenicima.

Neprestano rade na tome da školovanje učine sve interesantnijim, kako bi svaki učenik dolazio nasmejan, a izlazio sa novim znanjima i dodatnom inspiracijom.

Atraktivni obrazovni profili

U okviru srednje škole „Isidora“ su se razvila 4 područja rada i 9 obrazovnih profila:

Stručna praksa

Svim učenicima je omogućeno da steknu znanje koje im je neophodno pružajući im i stručnu praksu u privatnim i državnim ustanovama u kojima mogu da razviju sve neophodne veštine i znanja za svoju profesiju.

Povezali smo se sa kompanijama u kojima će učenici moći da dobiju adekvatnu praktičnu nastavu.

Uvođenjem ovakvog sistema rada omogućili smo učenicima kvalitetnije srednje obrazovanje.

Program prakse se sastoji iz više faza od kojih svaka ima za cilj osposobljavanje učenika za određeni sektor profesionalne delatnosti.

Najprijatniji prostor, najmodernija tehnologija

Škola se nalazi u mirnom kraju Dedinja, a pored rada u savremeno opremljenom prostoru i visokokvalitetnom informaciono-tehnološkom okruženju, učenicima je omogućen rad u malim grupama, mentorski nadzor, kreativne radionice, učešće u radu na istraživačkim projektima, stipendiranje mladih talenata.

Kompletna nastava, a posebno IT smer ima logističku podršku najsavremenije tehnologije.

Škola ima dva informatička kabineta opremljena najsavremenijom opremom sa brojnim mogućnostima da učenici razviju svoj rad koristeći ovu tehnologiju.

Prohodnost

Učenicima je obezbeđena prohodnost u daljem zaposlenju, kao i u nastavku školovanja. Škola obezbeđuje najbolja teorijska i praktična znanja koja im omogućavaju da prave životne i profesionalne izbore.

Učenici imaju mogućnost da nakon završene srednje škole, nastave školovanje na odgovarajućim fakultetima, ali i da primene praktična znanja i konkurišu na profesionalna radna mesta.

Škola vredno radi i na pripremi đaka za prijemni ispit, koji se po završetku školovanja opredele za upis na fakultet.

Vanredno obrazovanje

Učenici srednje škole „Isidora“ se mogu opredeliti i za vanredno obrazovanje.

Vanredno obrazovanje je namenjeno osobama koje su iz određenih razloga prekinule obrazovanje.

One imaju pravo da nastave školovanje u istom trajanju po osnovu zakona o srednjoj školi.

Vanredni učenici se upisuju na određene profile., sa priznatim svim prethodno završenim razredima i položenim ispitima.

Nakon završenog srednjeg obrazovanja i vaspitanja odrasli može da se upiše u školu radi prekvalifikacije ili dokvalifikacije.

Prekvalfikacija/ Dokvalifikacija

Prekvalifikacija se odnosi na kandidate koji imaju želju da se obrazuju za neki drugi obrazovni profil u odnosu na onaj koji su završili, u istom trajanju bez obzira na područje rada.

Učenik će polagati neophodne predmete predviđene za  određeni obrazovni profil za koji se učenik opredeli.

Dokvalifikacija se odnosi na kandidate koji imaju želju da se obrazuju za neki drugi obrazovni profil u dužem trajanju, bez obzira na područje rada. To su uglavnom kandidati koji su završili srednju školu na obrazovnim profilima u trajanju od 3 godine i žele da završe dodatno četvrtu godinu.

Učenik polaže dodatne ispite iz predmeta čiji se sadržaji razlikuju od prethodno položenih, predmeta koji nisu bili utvrđeni nastavnim planom i programom (razlika predmeta) i završni ispit.

Obaveza učenika je da dostavi dokumentaciju o završenoj školi i položenim ispitima.

Školarina

Školarina se može platiti na 10 rata ili u celosti. Uplatom u celosti, ostvarujete popust od 10% ukupnog iznosa školarine.

Pretraga

_Edukacija_300x250px