Raspored učenika po srednjim školama 2019

Nakon predaje liste želja, prema kalendaru upisa, sledi raspored učenika po srednjim školama koji će biti objavljen 7. jula. Lista želja sastojala se od najviše 20 obrazovnih profila za koje je učenik bio zainteresovan.

Glavni kriterijum za raspored učenika po srednjim školama su bodovi koje je učenik ostvario na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole i nakon polaganja male mature.

Redosled kandidata za upis u srednju školu

Raspored učenika po srednjim školama objaviće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a način na koji se dolazi do tih informacija sastoji se iz nekoliko koraka:

  1. Prvo što treba da uradite je da pristupite sajtu ministarstva, tj. delu za unos jedinstvene šifre učenika. Stranici pristupite OVDE.
  2. Unesite svoju šifru. Ukoliko ste pravilno uneli šifru, otvoriće vam se stranica na kojoj se nalaze podaci o bodovima ostvarenim u toku školovanja, bodovi ostvareni kroz nagrade na takmičenjima i bodovi osvojeni na završnom ispitu.
  3. U donjem delu tabele nalazi se deo za iskazane želje učenika u prvom i eventualno drugom krugu. Pored svakog kruga nalazi se link “vidi” gde možete pogledati vašu listu.
  4. Na vrhu stranice nalazi se informacija o statusu učenika. Ukoliko učenik nije raspoređen ili još uvek nije objavljen redosled kandidata za upis u srednju školu, pisaće “Neraspoređen”.
  5. Nakon objave rasporeda učenika, u tom odeljku bi trebalo da piše ime škole i obrazovnog profila za koji je učenik imao dovoljno bodova, a nalazi se na najvišem mestu na listi želja koju je predao.

Nakon rasporeda učenika po srednjim školama, sledi prvi upisni rok koji će se održati 8. i 9. jula 2019. godine. Svi učenici koji ostanu neraspoređeni dobiće šansu za upis u drugom upisnom roku – 10. jula, kada će se popunjavati preostala slobodna mesta u svim srednjim školama.

274
Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

147 Komentara
127 Replika
135 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najstariji najviše glasova
Sunce

Moje dete upalo u gimnaziju,umesto da se radujem,ja plačem i molim Boga da neponavlja!Kriterijum upisa i granica bodava manja za 14 poena u odnosu na prošlu godinu.Nije imao poene za elektro falio mu bod i ja napisem zadnju zelju gimnaziju i upadne.Ima deset mesta slobodnih za drugi krug.

Aca

Neko mitrovacku gimnaziju drustveno-jezicki smer?

Ja sam ja

Jel zna neko kad ce se objaviti sa kim si upao u razred?
Konkretno za gimnaziju

Lidija

To se ne objavljuje. To u svim srednjim školama pa i u gimnazijama saznaješ tek 1.septembra.

ana

ja mislim da to bude objavljeno u samoj skoli koju si upisao, msm bude nalepljeno na nekoj oglasnoj tabli ili vratima skole

Ucenica

Neko finansijski administrator u Knicu?

Laki

Upisao neko Grafičku Školu Tehničar Štampe?

Nono

Ima neko da je upisao ITHS?

Dildo

Ima

Nebhfb

Neko arhitektonski tehničar u Subotici

vesna

Za tugostiteljsko turisticku skolu u Beogradu traze da na lekarskom stoje neke sifre za odredjene smerove i zanima me da li morama da vadimo novi lekarski ili mogu na stari da nam dodaju te sifre/

Natasa

Kada je upis u skolama

Učenica

Ko je upisao 1. beogradsku?

PametanAlGlupLik

Da li treba dokumenti da se predaju u osnovnoj školi u koju smo išli ili u srednjoj u koju se upisujemo?

marko

i ja sam zbunjek kao ti

Lidija

U srednjoj u koju se upisujete.

Jelena Lopusina

Naravno da predaješ dokumenta u školu u koju se upisuješ !

Milena Vasiljević

Jel upisuje neko elektrotehničar informacionih tehnologija u tehničkoj školi na Ubu?
I da li mogu da upišem tu školu sa 69.84 boda.

Aleksandar

JA SE BOJIM JA ZA SKOLU KOJU ZELIM DA UPISEM IMAM BODOVA KOLIKO JE TREBALO I ZA PROSLU GODINU,DA LI CU ONDA JA UPASTI U TU SKOLU

zoran

zavisi od konkurencije

Nikola

Naravno da hoceš

Jsjsndndnd

Zavisi koliko ce bodova biti za ovu godinu posto se svake godine bodovi pivecavaju ili smanjuju takodje i ja se bojim posto imam 60 bodova i zelja mi je da upisem pravni poslovni tehnicar ali trebalo je 65 jedino mi je preostalo da se nadam

Aleksandar

Vec su izasla resenja ko je gde upao

xyz

Jesi upao?

Aleksandar

Da

Bojana

Ako ce rezultati upisa izaci u nedelji kad ce mo mi stici da izvadimo lekarski.Posto je za lekarski potrebna sifra skile u koju si upao.Prakticno je nempguce da se lekarski izvadi u nedelju poslepodne ili u ponedeljak ujutru.Msm nece svi u gimnazijupa im nece traziti lekarski!.

Helena

Ja sam izvadila lekarski i nije potrebna sifra skole 😊

Bojana

E blago tb ovde kod nas zahtevaju tu sifru

Milan

Mislim da si malo pomesala, moguce je da traze sifru ucenika, tvoju specificnu sifru koju si koristila za polaganje prijemnog.

Bojana

Znam ja za tu sifru u informatoru i znam da je ta sifra potrebna,ali na lekarski ne moze da se unese ta sifra dok ne izadju rezultati upisa.

Ann

U Medicini rada postoje medicinske sifre profila sa liste zelja.Te sifre nemaju veze sa siframa iz Informatora.

Mika

Pa imas sifru u informatoru

Duta

Ranije si trebao uraditi a i postoji sansa da izadje danas.

Mirella

Pa lekarski su davno urađeni. Još početkom juna

Branka

Ja sam cula da ce preliminarni raspored ucenika po skolama biti danas ali nema ga.Da li znate nesto o tome?

Helena

I ja sam tako cula

Kopas

To bi trebalo u osnovnoj skoli koju je ucenik zavrsio da bude dostupno.

Aleksandar

Meni je drug rekao da bi to trebalo 7.7.2019 da se vidi

zbunjena

Zdravo, imam problem. Naime zelja mi je da upisem gimnaziju i da li je opsti tip ili drustveno-jezicki smer svejedno mi je bilo. Ja sam na listi zelja na 1. mestu napisala jezicki smer a na 2. opsti smer i rec je bila o istoj skoli naravno. Ja sam medjutim promenila misljenje i odlucila se za opsti tip i sada ne razumem, ja necu moci da upisem taj smer zato sto nije na prvom mestu na listi zelja? Pri tome imam i vise bodova nego sto je potrebno i rec je o jednoj te istoj skoli.

NIKOLA

Trebala si da opsti smer stavis na 1.mesto jer ako si stavila jezicki na 1. Onda ti je to prva zelja i ako ima mesta ti ces da upadnes ako imas vise poena od onih koji su to stavili na listu zelja, a ako nemas poene onda ises na deugu zelju i tako u krug.. trebala si da ponovo popunis listu zelja

Helenaa

nije njih briga za bodove.to sto si stavila kao svoju ZELJU,tu ce te i rasporediti.nece se oni muciti i gledati da li imas ti bodove za drugu zelju,kada imas i za prvu.

leontina

u drustveni se najlakse upada tako da ces verovatno upasti tu. prebaci se dan dva nakon tog upadanja u razred a tvoji treba da napisu molbu direktoru ili direktorici. mene su prosle godine primili odmah taj dan kad je podneta molba

Velee

Evo ovako..ako si za prvu želju stavila jezički smer..i ako imaš poena za tu prvu želju moraš u 1 želju da udjes..da si stavila taj jezički smer kao 1 i da imaš poena za taj smer ulazi tu

Bfv

Hoce li neko upisati ugostiteljsko_turisticku skolu u Čajetini

Nikola

Kada će btiti objavljeni rezultati upisa u srednju?, još uvek sam “nerasporedjen” i nestrpljiv!

Srednjoškolac

U nedelju 7.jula

Jovana

kako je najavljeno, 07.07.2019.

Djordje

Da li cu moci da upisem sportsku gimnaziju sa 82.1 bodova?

Misko

saznaces 7.7.2019 🙂

Zbunjena Maturantkinja

Dobar dan,imam jednu veliku nedoumicu…Naime dobijam razne informacije o upisu u srednju školu,jedna od njih je da ću pre u određeni smer upasti ja sa manje bodova jer mi je prva želja nego neko ko ima više,a druga mu je želja,pa me zanima ima li istine u tome ili je čista besmislica? Prijatelji koji su se upisivali prošle godine kažu da je to istina,ali zanima me da li još neko zna nešto o tome?

Čista besmislica

Srednjoškolac

Istina, uvek se prvi upisuju učenici sa većim brojem bodova

miicii_jee

Tako je !

Bojana

Ako budes imala srece onda ces se tako upisati jer uvek idu prvi oni sa vise bodova

Pretraga

_Edukacija_300x250px