Bodovi za upis u srednje škole 2018/2019

Bodovi za upis u srednje škole

Dragi osmaci, na našem portalu mogu se pronaći bodovi za upis u srednje škole iz školske 2017/2018 godine. Bodovi za upis na srednje škole u Srbiji predstavaljaju broj ostvarenih bodova poslednjeupisanog kandidata na određenom smeru u školskoj 2017/2018 godini. Bodovi koji su prikazani u tabeli prikazuju najmanji broj bodova za upis na smerove srednjih škola u Srbiji.

To ne znači da taj broj važi i za upis u školsku 2018/2019 godinu, tačnije, ukoliko ostvarite veći broj od onoga u tabeli niste zasigurno i upisali određeni smer. Nakon predavanja liste želja, formira se lista na kojoj se na prvom mestu nalazi prijavljeni učenik sa najviše bodova i iza njega drugi po broju bodova i tako sve do broja slobodnih mesta koja postoje za određeni smer.

Broj bodova poslednjeg na listi (iznad crte) je minimalan broj bodova koji je bio potreban da se upiše određeni smer. Ukoliko je konkurencija veća, odnosno ukoliko se prijave kandidati sa većim brojem bodova nego prošle godine, minimalan broj bodova za upis na taj smer će biti veći. Ukoliko je konkurencija manja, minimalan broj bodova za upis će biti manji.

Bodovi za upis u srednje škole koji se nalaze u tabeli nisu sigurna granica koju treba da prebacite, ali mogu da predstavljaju određeni orijentir, jer po iskustvu od ranijih godina retko se događa da je razlika u bodovima drastična.

Stručna pomoć pri izboru škole

Koju srednju školu upisati i koja je srednja škola najbolja za vas? Prilikom izbora srednje škole veoma je važno da se poklope vaše ambicije i lične sklonosti. Portal Edukacija i naš tim pedagoga pomaže vam da taj problem rešite. Ukoliko niste sigurni koja škola je najbolja za vas, predlažemo vam test profesionalne orijentacije za upis u srednju školu, kako bi uz asistenicu našeg stručnog tima rešili sve nedoumice oko izbora.

Počevši od upisa u školsku 2016/2017. godinu za upis u srednju školu u trajanju od četiri godine biće potrebno najmanje 50 bodova koji se ostvaruju na osnovu uspeha tokom školovanja i polaganja male mature.

Svaka srednja škola u Srbiji ima stranicu na našem portalu, na kojoj se nalaze bodovi za sve smerove koje učenici mogu da upišu.

  • Bodove koje nosite iz škole, možete izračunati OVDE.
  • Termine svih predupisnih i upisnih dešavanja, kao i termine polaganja male mature, možete pogledati OVDE.
  • Primer popunjene liste želja pogledajte OVDE.
  • Detaljnije o rasporedu učenika po srednjim školama, pogledajte OVDE.

217
Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

117 Komentara
100 Replika
27 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najstariji najviše glasova
Darko djuric

Koliko treba dobova za saobracajnu smer motornih vozila 3 godine

Kurajber

Ja imam 97/100

Psycho_future_killer

Mozes da upises sto got zelis

Gabrijel

Koliko mi treba minimum bodova za upis u srednju skolu U Lebane,Gimnazija-
Opšti tip-Engleski jezik
Ja sam sad 8.razred???

Marko2

Nosim 58,97 poena iz osnovne ako dobro uradim prijemni da li mogu u Elektrotehnicku skolu Nikola tesla u Nišu smer informacionih tehnologija

Filip

Da li bi mogao da upišem ugostiteljsku školu smer kulinarski tehničar za koju treba 80 poena a ja iz skole nosim 50?

Luka

Ako uradis dobro prijemni da

Stefan

Da li mogu da upisem cetvorogodisnju skolu ako nosim 46 bodova iz skole a uradicu i zavrsne ispite zeleo bih da upisem veterinarskog tehnicara.

Adna

Ja sam sad 7.razred i nisam sigurna da ću imati dovoljno bodova za fizioterapeuta u Užicu. Mnogo se kajem što nisam dovoljno učila i trudila se i mnogo mi je krivo. Samo hoće li se smanjiti bodovi za fizioterapeuta?

Smile

Hoce svake godine se menjaju bodovi

Tuki

Zavisi kako generacije uradi prijemni i od zainteresovanja

Filip

Koliko bodova treba za bogosloviju

Filip

Koliko bodova je potrebno za Vojnu Gimnaziju?

Miloš

možeš videti sve informacije u upisu u vojnu gimnaziju ja sajtu vojne gimnazije

matijanikolic321@gmail.com

koliko je bodova potrebno za kuvara u ugostiteljskoj u vrnjackoj banji

Rastko

Koliko treba poena za pilotsku školu?

rastko

25

Artem

Koliko borova treba za tehnicku u uzicu smer električar informacionih tehnologija

Fahrudin

Koliko treba bodova za elemtrotehnicku

Luka

Koliko bodova je potrebno za Saobracajnu Vozac motornih vozila u Kruševcu?

Stefan

Nis

Vuk Djordijevski

Nosicu verovatno 43.2 boda iz osnovne skole,zeleo bi da upisem elektrotehnicku skolu u Pancevu smer Energetika to bi najvise od svega zeleo,pise da tteba 59bodova da li ako predjem to sigurno upadam i koliko da se spremam pre prijemnog ?Hvala unapred na odgovoru.

Tuki

Vidi SE da nosis 43

Dea

Upala sam u srednju školu u barajevu… falilo mi je 1 bod za srednju školu za negu lepote na Voždovcu, da li imam šanse da me puste u tu školu, isti smer kao što sam upala u školu u Barajevu?

Lazae

Ko je upisao Nautickog tehnicara u Novom Sadu??

Nikola

Koliko bodova treba za vazduhoplovnu akademiju 2018/2019? Imam 81,70 bodova

Aleksandar

Nisam mogao da odem u cetvorogodisnju jer sam imao 49,97 bodova jel mogu sada u drugoj godini da se prebacim u tu cetvorogodisnju.

Alex

Mozes, ali mislim da samo odredjene skole imaju tu mogucnost. Imas na ovom sajtu edukacije. Bas je o tome rec, pa potrazi.

Aleksandar

Gde tacno imas li mozda link trazio sam ali nisam nasao

Pretraga

_Edukacija_300x250px