Računanje bodova za upis u srednje škole

1411733277_calculator-128Dragi osmaci, na ovoj stranici možete izračunati broj bodova koje ste ostvarili tokom školovanja u šestom, sedmom i osmom razredu osnovne škole. Bliži se polaganje male mature i polako dolazi vreme da se sabiraju bodovi potrebni za upis u srednje škole.

Na našem portalu možete pogledati koliko je bodova bilo potrebno prilikom upisa u srednje škole prošle godine i na taj način vidite koliko bodova vam je potrebno na završnom ispitu kako bi pobedili poslednjeg na listi sa prošlogodišnjeg upisa. Naravno, taj podatak neće značiti da ćete sigurno i upisati taj smer, ali ćete otprilike znati kolike su vam šanse za to.

Ukoliko želite da upišete četvorogodišnju srednju školu, počevši od upisa u školsku 2016/2017. godinu biće vam potrebno najmanje 50 bodova. Ako ne ostvarite ovaj broj bodova moćićete da upišete srednju školu u trajanju od tri godine.

U polja ispod potrebno je da unesete uspeh iz šestog, sedmog i osmog razreda i u poslednjem polju pojaviće se broj bodova koji nosite iz škole. Na osnovu toga možete da vidite koliki broj bodova će vam biti potreban na završnom ispitu kako bi upisali određenu školu i smer. Kako bi se što bolje spremili za završni ispit, za vas smo pripremili testove za malu maturu. Rešenja testova iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa sa poslednjeodržane male mature, možete pogledati OVDE. Informacije o preliminarnim i konačnim rezultatima male mature pogledajte OVDE.

Nakon što saberete bodove osvojene na osnovu uspeha tokom školovanja, sa završnog ispita i međunarodnih i republičkih takmičenja ukoliko ih imate, počinjete sa predupisnim aktivnostima, a jedna od njih je i popunjavanje liste želja. Kako se pravilno popunjava lista želja pogledajte OVDE.

1265
Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

584 Komentara
681 Replika
444 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najstariji najviše glasova
Viktor

Želim etš stari grad da upišem da li neko ima iskustva? molim vas sad sam 8. i bas se plasim da ne upadnem a uvek sam 4.0-4.50

Anastasija

Upisaćeš se nbrn 71 bod je bio minimalno ove godine

Anastasija

71 je bilo za el teh računara što se ostalih tiče ne znam stv

Dragan

Jel neko ide za laboratorijskog tehničara u NS (2005. godište)?

ywyw

Čitam komentare i vidim da se većina stresira oko bodova. Samo sam zelela da kažem da ništa od ovoga nije vredno vašeg zdravlja…nije bitno u koju ste školu upali bitno je samo da je cetvorogodisnja, čak i da je trogodišnja postoji ona dokvalifikacija ili kako se već to zove i preko toga cak možete uspeti,i od 2021 će uvesti veliku maturu tkd će nam biti još lakše oko upisa na fakultet (za one koji ne znaju šta je velika matura samo potražite na internetu i videćete) jedini razlog što se tiče loših škola je društvo ali vi sebi tražite one… Učitaj još »

neka osoba

el upisao neko trgovacku trgovinski tehnicar u beogradu

Tamara

Ko ide u medicinsku na Zvezdari smer medicinska sestra tehnicar
Ako neko ide nek se havi na ig tamaraa_radicc

Osoba

Da li je neko upao u vazduhoplovnu? Smerovi tehn za bezbednost ili onaj novi za bezbednost informaciono komunikacionih nmp

Anastasija

Jel upao neko u Stari Grad el teh računara?

Mateja

Neko upise sledeće godine carinu u Uzicu

Anoynmous

Danas sam cuo od drugarice da vecina njih koji idu u ETS Rade koncar duvaju i da ne moze da se uklopi u drustvo ako se ne drogiras ili ne pusis.Jel to istina ako jeste bas sam se zajebao sto mi je prva zelja.

Misteriozna

Anoynmous, nisam se informisao/la,ali mislim da je mala verovatnoca za tako nesto…..

neka osoba

vecina koja idu u tu skolu su klosari jer su tamo samo upali,ima normalnih ljudi naravno,ali nazalost vise ovih prvih.Ti ces se uklopiti lepo u drustvo u koncaru sa onim sto su normalni,i neces morati uopste da se uklapas u drustvo koje se drogira i sve to.

Lol

Neko svetozara u nisu

Joksii

Imam 89.70 poena da li imam sanse za medicinsku skolu u Nišu? Smer Medicinska sestra tehničar.
Prošle godine je trebalo ja mislim 86.

Danicaa

99,9% upadas

Jedna mala💘

Kako mogu da upisem VA posle osnovne skole i ako neko zna nek mi odgovori.

Probijac

Da li neko godiate 2005 upisuje teslu

Anastasija

Ako upisuješ el teh računara moja drugarica je 2005

Miki

ja elektro tehnicar pogonskih masina

ucenik

jel upisuje neko prvu ekonomksu

Stefan Jankovic

Ide neko u Backu Topolu u skolu?

Nikola

Da li neko upisuje elektrotehnicar informacionih tehnologija u “Tehnickoj skoli” Valjevo.

Jaaa

Jel upisuje neko prvu ekonomsku

Ja sam

Jel neko upisuje farmaceutsko-fizioterapeutsku skolu na Zvezdari(Beograd)

Danicaa

Da li jos neko upisuje umetnicku skolu u Nisu

Danicaa

Molim odgovor od svih vas koji koji mislite negativno o umetnickim skolama

Danicaa

Ne znam kakva su vasa misljenja ali ja bih smanjila bodove za upis u svim srednjim skolama ,zato sto su nam vec dovoljno poremetili malu maturu , tako da…..

Kralj Petar l

Nmg da smanje broj bodova, jer to zavisi od bodova druge dece i njihovih zelja…Kedino sto mogu je da povecaju nroj mesta u skolama, a to su uradili u nekim gimnazijama, a samim tim ce biti vise mesta i drugde.

Danicaa

Najvise sto mrzim jeste kada mi neko filozofira….

Pretraga

_Edukacija_300x250px