Predate liste želja – šta dalje?

26/06/2017, 11:11

Predate liste želja – šta dalje?

Nakon polaganja testova u okviru male mature, budući srednjoškolci su dobili preliminarne, a zatim i konačne rezultate završnog ispita.

Na listama konačnih rezultata učenici mogu da vide sa koliko bodova ukupno kreću u upisnu trku jer će upravo taj broj bodova odrediti u koji smer srednje škole će biti upisan.

Lista želja na kojoj je bilo mesta za 20 željenih smerova srednjih škola je prvi kriterijum po kom će se budući srednjoškolci upisivati. U zavisnosti od uspeha i broja bodova, ali i redosleda smera koji učenik želi da upiše – obaviće se raspored učenika po srednjim škola.

Kalendar upisa u srednje škole 2017

Međutim, pre rasporeda, učenici će imati priliku da u četvrtak, 29. juna provere tačnost predatih lista želja na osnovnu kojih će se učenici i raspoređivati. Nakon toga, dan kasnije – 30. juna će biti objavljene konačne liste želja.

Učenici će 3. jula videti u koju su srednju školu, na osnovu liste želja koju su predali, raspoređeni i u koju će 4. i 5. jula biti upisani.

Raspored učenika 2017

Na preostala slobodna mesta u srednjim školama, koja će srednje škole objaviti nakon rasporeda učenika, biće upisani učenici u okviru drugog upisnog roka.

Drugi upisni rok počinje predajom liste želja – 4. jula u periodu od 8 do 15 časova, dok će 7. jula biti objavljeni raspored učenika koji će istog dana biti upisani u srednju školu.

26/06/2017, 11:11

1
Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najstariji najviše glasova
Rastko Trickovic

Za koje skole treba lekarsko uverenje?

Pretraga

_Edukacija_300x250px