Škola za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” – Zemun

veljko ramadanovicAdresa: Cara Dušana 143, Zemun
Telefon: 011/2195-263
Website: www.skolaveljkoramadanovic.edu.rs
Email: skolaveljkoramadanovic@yahoo.com

Škola je osnovana decembra 1917. godine u Bizerti. Prvi učenici škole su bili srpski vojnici koji su izgubili vid i sluh u I svetskom ratu koji je u tom periodu još uvek bio u toku. Nakon završetka rata škola se preselila u Zemun.

Škola za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” u Zemunu je renovirana nakon 2000. godine. Otvoreni su novi obrazovni profili za srednjoškolsko obrazovanje, a 2008. godine otvoren je “Resurs centar” za izradu savremenih nastavnih sredstava, kao i tonski studio za snimanje knjiga u zvučnoj tehnici.

Škola danas ima oko 150 učenika. U sklopu vannastavnih aktivnosti organizovan je rad sekcija: engleskog jezika, književno-publistička sekcija, esperanto, istorijska, šahovska, sportska, tehnička, biološka, likovna sekcija, hor, sekcija “kućna radinost” i sekcija “stimulacija zvukom”.

SMEROVI - Škola za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović" - Zemun

Područje rada: Ekonomija, pravo i administracija

Područje rada: Trgovina, ugostiteljstvo i turizam

  • Paker (2 godine) – 12 mesta

Područje rada: Saobraćaj

Područje rada: Tekstilstvo i kožarstvo

  • Jednogodišnje osposobljavanje za rad (1 godina) – 12 mesta

UPIS UČENIKA SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Učenici podnose prijavu u samoj školi. Nakon toga škola vrši proveru zahteva i usklađenost sa posebnim zahtevima nastavnog plana i programa i opštim aktima škole. Ukoliko je sve u redu, škola upisuje učenika.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas kontaktirate preko kontakt forme.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika