Specijalna škola sa domom učenika ”Bubanj” – Niš

logo_skola_bubanj_nisAdresa: Bubanjskih heroja 3, Niš
Telefon: 018/263-801
Website: www.skolabubanj.edu.rs
Email: skolabubanj@open.telekom.rs

U naselju Palilula, 1953. godine, uz pomoć roditelja dece sa oštećenim sluhom, udruženja gluvih kao i uz pomoć lokalnih vlasti, osnovana je škola i dom za gluvonemu decu. Škola je 1974. godine premeštena u novu zgradu u naselju Ledena stena koja je zadovoljavala sve kriterijume za izvođenje posebnog tipa nastave za gluvonemu decu.

Uz mnogo truda i sredstava Specijalna škola “Bubanj” iz Niša je uspela da obezbedi svu potrebnu opremu i stvori vrlo dobre uslove za odvijanje nastave. Posebne prostorije opremljene su za izvođenje praktične nastave, pa tako u svom sklopu škola ima: krojačku radionicu, frizerski salon, pekaru, bravarsku radionicu, salon za manikir i pedikir i kabinet za grafičare i knjigovesce.

Školski dom raspolaže sa 22 sobe za smeštaj učenika, dve za smeštaj vaspitača, trpezarijom, kuhinjom, zdravstvenim blokom, sobom za zabavu i razonodu.

SMEROVI - Specijalna škola sa domom učenika ''Bubanj'' - Niš

Područje rada: Mašinstvo i obrada metala

  • Bravar (3 godine) – 6 mesta

Područje rada:Tekstilstvo i kožarstvo

Područje rada: Lične usluge

Područje rada: Proizvodnja i prerada hrane

Područje rada: Hemija, nemetali i grafičarstvo

  • Knjigovezac (3 godine) – 6 mesta

UPIS UČENIKA - Specijalna škola sa domom učenika ''Bubanj'' - Niš

Učenici podnose prijavu kod samih škola. Nakon toga škola vrši proveru zahteva i usklađenost sa posebnim zahtevima nastavnog plana i programa i opštim aktima škole. Ukoliko je sve u redu, škola upisuje učenika. Osnovni uslov je da učenik ima završenu osnovnu školu.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika