Kako obrisati profil na Facebook-u?

19/11/2018, 16:16

Kako obrisati profil na Facebook-u?

Ukoliko želite zauvek da se rešite profila na Fejsbuku, umesto da ga samo privremeno deaktivirate, postoji način.

Mnogo lakši način je da samo deaktivirate nalog. Naime, on se neće pojavljivati na Fejsbuku, ali možete ponovo da ga aktivirate. U slučaju deaktivacije, vaši podaci ostaju na platformi. Ako želite da obrišete nalog, sve vaše objave i podaci biće obrisani.

Brisanje podataka i naloga

U slučaju da želite zauvek da obrišete nalog sa Fejsbuka, morate preduzeti nekoliko koraka.

Koraci

1. Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu Fejsbuka i uđite u podešavanja-settings.

2. Kliknite na Opšte/General.

3. Kliknite na Upravljanje nalogom/Manage Account

4. Kliknite na Deaktivirajte korisnički nalog/Deactivate your account

5. Unesite svoju šifru i potvrdite deaktivaciju.

Kada preduzmete ove korake, vaš profil biće samo privremeno deaktiviran, međutim podaci će i dalje postojati.

Ako želite da sačuvate objave, odnosno podatke, preduzmite sledeće korake:

1. Podešavanja/Otvorite Settings

2. Kliknite na Vaše informacije na Facebooku/Your Facebook Information

3. Kliknite na Preuzimanje informacija/Download Your Information

Pojaviće se opcija, gde treba da izaberete podatke koje želite da sačuvate.

Nakon što obrišete sve podatke, morate obrisati aplikacije – isključite Fejsbuk i obrišete svu istoriju.

Brisanje aplikacija

1. Idite na Podešavanja/Settings

2. Kliknite Aplikacije i web lokacije/Apps and Websites

3. Označite sve aplikacije i kliknite na Ukloni/Remove.

Skrolujte na dole, do opcije Apps, websites and Games pored koje se nalazi opcija Uredi/Edit. Kliknite na nju, a zatim kliknite Isključi/Turn off.

Najteži deo je svakako brisanje samih podataka, koje o vama imaju aplikacije koje ste koristili putem Fesjbuka -Farmville, Foursquare, Instagram, Pinterest i druge.

Brisanje istorije na Fejsbuku

1. Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu na Fejsbuku

2. Kliknite na Dnevnik aktivnosti/Activity Log

3. Kliknite na ikonicu olovke pored svake stavke kako biste je obrisali.

Brisanje naloga

1. Uđite u podešavanja

2. Kliknite na Vaše informacije na Facebooku/Your Facebook Information

3. Kliknite na Brisanje korisničkog naloga i informacija/Delete Your Account and Information, a zatim na Izbriši korisnički nalog/Delete My Account

4. Unesite svoju šifru, kliknite Nastavi/Continue, a zatim na Izbriši/Delete Account

U roku od 30 dana možete da poništite brisanje. Fejsbuku je potrebno oko 90 dana da ukloni podatke.

Povezane objave

19/11/2018, 16:16

Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

Pretraga

_Edukacija_300x250px