Gimnazija Maribor: Stipendije za srednjoškolce

15/03/2017, 11:30

Gimnazija Maribor: Stipendije za srednjoškolce

Druga gimnazija Maribor raspisala je konkurs za učenike srednje škole iz republika bivše Jugoslavije za školovanje u programu međunarodne mature (InternationalBaccalaureate).

Konkursom će biti dodeljeno devet stipendija za školsku 2017/2018. godine, a sredstva omogućava Ministarstvo prosvete, nauke i sporta Republike Slovenije.

Međunarodna matura je dvogodišnji preduniverzitetski program nastave na engleskom jeziku koji omogućava kvalitetno obrazovanje i pripremu kandidata za studiranje na univerzitetu, a završava se međunarodnom diplomom koja je priznata na svim najpoznatijim svetskim univerzitetima.

Na konkursu za stipendije mogu učestvovati učenici nakon završene druge godine školovanja u gimnaziji koji imaju odličan uspeh u prvom i drugom razredu i odličnu ocenu iz maternjeg jezika, matematike i engleskog jezika.
Stipendija uključuje školarinu.

Više informacija zainteresovani učenici mogu dobiti slanjem mail-a gospodinu Ivanu Lorenčiću, direktoru škole na adresu ivan.lorencic@druga.si ili koordinatoru programa, gospođi Poloni Vehovar na adresu polona.vehovar@druga.si.

15/03/2017, 11:30

Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

Pretraga

_Edukacija_300x250px