Sportsko odeljenje – novo odeljenje u Zrenjaninskoj Gimnaziji

06/04/2015, 11:02

Sportsko odeljenje – novo odeljenje u Zrenjaninskoj Gimnaziji

U Zrenjaninskoj Gimnaziji od naredne školske godine biće otvoreno novo – sportsko odeljenje. Otvaranje sportskog odeljenja u Gimnaziji rezultat je saradnje Zrenjaninske Gimnazije i Sportskog Saveza Zrenjanina.

Ovo odeljenje namenjeno je učenicima koji aktivno treniraju, a cilj je da im se obezbedi školovanje koje će im omogućiti i neometano napredovanje u sportu.

“Ovo je jedina srednja škola u našem gradu koja pruža tu mogućnost. Nastava u okviru sportskog odeljenja prilagođena je potrebama učenika koji se aktivno bave sportom, kao i terminima treninga, pripremama za takmičenja i samim takmičenjima”, rekli su predstavnici Sportskog saveza.

Učenici koji budu deo sportskog odeljenja pohađaće nastavu opšteg tipa gimnazije čiji plan i program određuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Razlika je u organizaciji rada odeljenja Sportske gimnatizije u odnosu na ostale, a izostanci učenika sportista biće tretirani drugačije, dok će i termini provere znanja biti drugačije određivan.

Više informacija o uslovima i načinu upisa budućim srednjoškolcima biće naknadno dostupno.

Izvor: RTV

06/04/2015, 11:02

Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

Pretraga

_Edukacija_300x250px