Maser – Opis smera

Zanimanje – Maser

Maser je osoba koja uz pomoć posebnih aparata ili rukama opušta određene mišiće u telu i samim tim smanjuje napetost i bol u određenim delovima tela. Takođe se bavi i izgledom kože, načinima nege kože, detoksikacijom i uklanjanjem i sprečavanjem pojave celulita. Cilj tretmana je da masažom utiče na cirkulaciju krvi i smanjenju tegoba u određenim delovima tela i naravno oplemenjivanjem duha svog pacijenta raspoloženjem.

Masaže se mogu podeliti u više vrsta: sportski tretman, kozmetički tretman, terapijski tretman i naravno relaksacioni tretman. Ovaj posao nije određen prostorom te se može izvršavati u banjama, spa centrima, bolnicama, centrima kozmetičkih tretmana ili čak samoinicijativno.

Maser treba da ima smisao sa ritam i osećaj kojim bi uskladio svoje pokrete i adekvatnim pritiskom na određene delove tela pruži olakšanje, te je i preciznost preko potrebna. Takođe jedna od bitnih stvari je strpljenje i sposobnost saslušavanja i razumevanja potreba pacijenta, a izdrživljost i snaga su svakako poželjni.

Srednje škole sa smerom maser

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika