Muzički izvođač – Opis smera

Zanimanje – Muzički izvođač (vokalno-instrumentalni smer)

Ova provesija se bazira na sposobnostima za vokalno ili instrumentalno izvođenje. Zahteva određen nivo interesovanja i posvećenost koja se ogleda u uspesima iz osnovne muzičke škole. Predmet proučavanja zavisi od odabira instrumenta koji se odabira na samom početku školovanja kao što su: viola, violončelo, violina, kontrabas, klavir, gitara, perkucije, harfa, frula, flauta, klarinet, trombon, truba, saksofon, oboa i drugi…

Muzički izvođač se može pronaći i u određenim odsecima kao što su džez muzika, solo pevanje, crkveno pevanje i mnoge druge sekcije. Takođe moguće su i pripreme za veliku muzičku scenu kao na primer za operu ili filhrmoniju koje su praćene dodatnim usavršavanjem na Muzičkoj akademiji. Ukoliko se bave isključivo instrumentalnim delom, moguća je obuka za servisiranje i opravku instrumenata.

Od ključne je važnosti da kandidat ima završen prvi stepen odnosno osnovnu muzičku školu ukoliko želi pohađa srednju muzičku školu. Postoji mogućnost za upis i bez osnovnog muzičkog obrazovanja, ali u tom slučaju neophodno je izvršiti diferencijaciju ispita i time se stekne priznanje koje odgovara kriterijumu osnovnog muzičkog obrazovanja.

Srednje škole sa smerom muzički izvođač

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika