Sanitarno-ekološki tehničar – Opis smera

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Zanimanje – Sanitarno-ekološki tehničar

Analizira i utvrđuje kvalitet vode i vazduha kao i kvalitet zemlje, hrane i ispituje zagađenost životne sredine. Bavi se i merenjem štetnih uv zraka ili bilo kakve druge štetne radijacije uz odgovarajuću zaštitnu opremu. Uzorkuje i sakuplja portebne informacije o uslovima higijene i predlaže mere sanacije određenih ugroženih područja.

Obučen je za dezinfekcione poduhvate kao i deratizaciju i dezinsekciju terena. Obezbeđuje sigurnost i komfornost radnika obavljanjem redovnih sistematskih pregleda. Može biti zaposlen kao sanitarni inspektor, a glavna preokupacija mu je sprečavanje širenja virusa i drugih vidova epidemije. Potrebno je koristiti odgovarajuće mere kojim bi zaštitio sopstveno zdravlje prilikom izvođenja radova.

Srednje škole sa smerom sanitarno-ekološki tehničar

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika