Vitražista – Opis smera

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Zanimanje – Vitražista

Bavi se oblikovanjem i sklapanjem delića obojenog stakla prema određenom modelu u vitraž. Ovako posebno oblikovano staklo koristi se za izradu lampi, okvira i ukrasa ali i u građevinskoj industriji na zidnim pregradama, prozorima i vratima. Radi sa pećima na visokim temperaturama. Radi sa mnogim ručnim alatima poput klešta, brusilica i makaza. U slučaju da je neophodno da vitražista sam ofarba staklo, to se vrši posebnim metalnim oksidima.

Srednje škole sa smerom vitražista

Ove školske godine nijedna srednja škola u Srbiji ne upisuje učenike na smer vitražista.

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika