Istrenirajte mozak da radi brže

23/11/2017, 16:45

Istrenirajte mozak da radi brže

Ukoliko imate problema sa učenjem, uz pomoć ovih saveta, sprovešćete idealan trening koji će ubrzati rad mozga, a samim tim poboljšaće i vašu produktivnost.

Vežbajte memoriju

Prema psiholozima, najbolji način da vežbate memoriju jeste da ponavljate. Izaberite neku oblast koja vam je interesantna i čitajte svaki dan o njoj. Kada završite s čitanjem jednog teksta, pokušajte sami sebi da prepričate šta ste pročitali i fokusirajte se na to koliko ste detalja upamtili. U ovome vam mogu pomoći i standardne igre memorije sa karticama.

Ponavljajte na drugačiji način

Ukoliko iznova budete radili nešto novo, mozak će stvoriti nove veze koje će vam omogućiti brže i lakše učenje. Stoga, promenite način učenja, jedan dan podvlačite, drugi dan zapisujte teze. To će vam pomoći da vežbate svoj mozak.

Naučite nešto novo

Što više koristite mozak, on će bolje raditi. Stoga, učenje na primer sviranja nekog instrumenta poboljšava kognitivne veštine, dok učenje novog jezika menja način na koji razmišljate. Sve te vežbe utiču na brži i kvalitetniji rad mozga.

Ne zaboravite na ostatak tela

Fizička aktivnost pomaže da se neuronske veze u mozgu brže spajaju i čine nas budnijim i produktivnijim.

Nahranite mozak

Postoji mnogo tekstova o idealnoj hrani za mozak, a na prvom mestu tu su riba, voće, povrće, ali i tamna čokolada. Izbalansirajte ishranu i potrudite se da jedete što zdravije.

23/11/2017, 16:45

Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

Pretraga

_Edukacija_300x250px