Muzička škola “Dr Vojislav Vučković” – Beograd (Stari Grad)

muzicka skola dr vojislav vuckovicAdresa: Kondina 6, Beograd (Stari Grad)
Telefon: 011/3241-169
Website: www.vuckovic.rs
Email: info@vuckovic.rs

Srednja muzička škola “Dr Vojislav Vučković” je osnovana 1952. godine u Beogradu i nosi ime poznatog kompozitora, dirigenta i muzikologa Vojislava Vučkovića. Škola je u zgradu na sadašnjoj adresi preseljena 1967. godine i tu je ostala do dan danas.

Obzirom na značajne obrazovne rezultate 1976. godine škola je dobila status srednje muzičke škole, pa od tada ima mogućnost da formira mlade umetnike i ljubitelje muzike od njihovih prvih koraka u muzičkom zabavištu do srednjoškolske mature.

Škola ima veoma kvalitetnu stručnu nastavu i konstantno radi na tome da pruži đacima mogućnost celih nastupa na koncertima koje škola priređuje. Uprava inicira saradnju sa drugim muzičkim školama odakle proističu gostovanja u drugim mestima i zajednički projekti i ostvarenja.

SMEROVI - Muzička škola "Dr Vojislav Vučković" - Stari Grad

Područje rada: Kultura, umetnost i javno informisanje

UPIS U MUZIČKU ŠKOLU

Učenici koji žele da se upišu u muzičku školu rangiraju se na osnovu:

  • Uspeha na prijemnom ispitu
  • Uspeha u prethodnom školovanju (opšti uspeh u osnovnoj muzičkoj školi i opšti uspeh iz tri poslednja završena razreda osnovne škole)

Učenici koji nemaju završenu muzičku školu rangiraju se na osnovu istih kriterijuma, osim što umesto bodova osvojenih na osnovu opšteg uspeha u muzičkoj školi, polažu ispit za nivo osnovne muzičke škole.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika