Muzička škola “Mokranjac” – Beograd (Stari Grad)

muzicka skola mokranjacAdresa: Dečanska 6, Beograd (Stari Grad)
Telefon: 011/3243-538
Website: www.mokranjacbg.rs
Email: mokranjacbg@gmail.com

Muzička škola “Mokranjac” počela je sa radom 1899. godine u Beogradu i osnovana je pod okriljem Beogradskog pevačkog društva pod imenom Srpska muzička škola. Od marta 1946. godine škola nosi ime svog osnivača i čoveka koji je bio prvi direktor ove škole, jedan od najznačajnijih srpskih kompozitora, Stevan Stojanović Mokranjac. Danas je škola locirana u Dečanskoj ulici.

Škola u svom posedu ima informatički kabinet, koncertnu salu i kabinete za individualnu nastavu. Kabineti su opremljeni računarima, ali nedostaje video bim i ostala tehnika kako bi se formirala medijateka.

Biblioteka škole ima preko 14 500 knjiga, nota, ploča i diskova. Obzirom da škola ne poseduje svoje zemljište, nema svoje dvorište. Što se tiče fizičkog vaspitanja, koriste se prostorije DIF-a. 

SMEROVI - Muzička škola "Mokranjac" - Stari Grad

Područje rada: Kultura, umetnost i javno informisanje

UPIS U MUZIČKU ŠKOLU

Učenici koji žele da se upišu u muzičku školu rangiraju se na osnovu:

  • Uspeha na prijemnom ispitu
  • Uspeha u prethodnom školovanju (opšti uspeh u osnovnoj muzičkoj školi i opšti uspeh iz tri poslednja završena razreda osnovne škole)

Učenici koji nemaju završenu muzičku školu rangiraju se na osnovu istih kriterijuma, osim što umesto bodova osvojenih na osnovu opšteg uspeha u muzičkoj školi, polažu ispit za nivo osnovne muzičke škole.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika