Muzička škola – Niš

muznisAdresa: Prvomajska 6, Niš
Telefon: 018/524-464
Website: www.muzickanis.org
Email: muzicka.nis@medianis.net

Iako postoje podaci da je dvadesetih godina prošlog veka postojala Muzička škola u Nišu, za godinu osnivanja današnje škole uzima se 1947. godina.

U školi danas radi preko 100 profesora koji predaju na 5 odseka. Učenici škole postižu zapažene rezultate kako na domaćim tako i na inostranim takmičenjima. Zahvaljujući brojnim priznanjima i velikom angažovanju za više od 60 godina rada, škola se ubraja u vodeće tog tipa u zemlji.

Škola sa ponosom ističe da su brojne poznate ličnosti završile upravo Muzičku školu u Nišu. Danas su to poznati muzičari, pedagozi, pevači, kompozitori.

SMEROVI - Muzička škola - Niš

Područje rada: Kultura, umetnost i javno informisanje

UPIS U MUZIČKU ŠKOLU

Učenici koji žele da se upišu u muzičku školu rangiraju se na osnovu:

  • Uspeha na prijemnom ispitu
  • Uspeha u prethodnom školovanju (opšti uspeh u osnovnoj muzičkoj školi i opšti uspeh iz tri poslednja završena razreda osnovne škole)

Učenici koji nemaju završenu muzičku školu rangiraju se na osnovu istih kriterijuma, osim što umesto bodova osvojenih na osnovu opšteg uspeha u muzičkoj školi, polažu ispit za nivo osnovne muzičke škole.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

  • Aleksandra

    Koji su uslovi za upis u muzicku skolu ako je ucenik zavrsio osnovnu skolu ( ne muzicku)

    • lazybug

      polaze se diferencijalni ispit i nakon polozenog diferencijalnog ispita dobija se pravo za polaganje ispita za srednju muzicku skolu

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika