Muzička škola ”Stevan Mokranjac” – Kraljevo

muzicka skola stevan mokranjac kraljevo Adresa: Toplice Milana 2, Kraljevo
Telefon: 036/321-872
Website: www.mokranjac-kraljevo.com
Email: mokranjackv@gmail.com

Muzička škola “Stevan Mokranjac” je osnovana 1954. godine u Kraljevu, ali je zbog nedostatka stručnog nastavnog kadra prestala sa radom nakon samo dve godine. Rad škole obnovljen je 1964. godine, a ime našeg poznatog kompozitora nosi od 1973. godine.

Muzička škola “Stevan Mokranjac” je dobitnik mnogih priznanja među kojima je i Diploma zaslužne organizacije Opštine Kraljevo.

Srednju školu trenutno pohađa 90 učenika, a pored škole u Kraljevu, postoji i istureno odeljenje u Vrnjačkoj Banji. Sklopljena je saradnja sa muzičkim školama iz Francuske, Češke, Slovačke i Nemačke.

SMEROVI - Muzička škola ''Stevan Mokranjac'' - Kraljevo

Područje rada: Kultura, umetnost i javno informisanje

UPIS U MUZIČKU ŠKOLU

Učenici koji žele da se upišu u muzičku školu rangiraju se na osnovu:

  • Uspeha na prijemnom ispitu
  • Uspeha u prethodnom školovanju (opšti uspeh u osnovnoj muzičkoj školi i opšti uspeh iz tri poslednja završena razreda osnovne škole)

Učenici koji nemaju završenu muzičku školu rangiraju se na osnovu istih kriterijuma, osim što umesto bodova osvojenih na osnovu opšteg uspeha u muzičkoj školi, polažu ispit za nivo osnovne muzičke škole.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas kontaktirate preko kontakt forme.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika