Obnavljanje škola u Paraćinu

15/10/2014, 11:12

Obnavljanje škola u Paraćinu

Školska godina za đake Tehnološke i Ekonomske škole u Paraćinu počela je na višim spratovima škola i susednih objekata koji nisu stradali u poplavama. Kotlarnica se ubrzano rekonstruiše, a završeni su konkursi i tenderi za obnovu škole.

Tehnološka škola u Paraćinu ima 3.500 kvadrata, a sada se za nastavu koristi samo 500. Kabineti u prizemlju i podrumu zgrade su zatvoreni, a sve prostorije na višim spratovima škole koriste se kao učionice.

Obezbeđen je mali ali bezbedan prostor za nastavu u 23 odeljenja. U poplavama su uništeni svi kabineti u prizemlju, pa je nastava tu onemogućena.

Prvo je započeto obnavljanje gasne kotlarnice koja je zadužena za grejanje više od 10 hiljada kvadrata četiri srednje škole. Ona je bila potpuno potopljena, te će morati da budu zamenjene sve četiri pumpe. Gotovi su tenderi i za sanaciju škole koje su pokrenuli Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge i Ministarstvo prosvete.

Dejan Nešić, direktor Tehnološke škole u Paraćinu, kaže da se očekuje potpis predstavnika Evropske unije, a da su sredstva obezbeđena, tenderi završeni i da se očekuje da će radovi biti završeni do početka drugog polugodišta.

U ovom trenutku je najbitnije završiti sa radovima na obnovi kotlarnice jer je to jedini način za grejanje ovih škola, kažu zaposleni iz škole.

Izvor: RTS

Povezane objave

15/10/2014, 11:12

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika