Ovog leta Petar Pan opet na bioskopskom platnu

09/04/2015, 12:11

Ovog leta Petar Pan opet na bioskopskom platnu

Novi film o Petru Panu, dečaku koji nikada ne odrasta, pojaviće se ovog leta u bioskopima.

Reditelj Džo Rajt snimio je film prema bajci Dž. M. Berija, koji nosi naziv “Pan” u produkciji kompanije “Vorner Bros”.

U novom filmu Petar Pan je siroče iz Londonskog doma za nezbrinutu decu koji je jedne magićne večeri u velikom sjajnom brodu, koji se pojavio iznad sirotišta, otišao u Nedođiju. Tamo je spoznao sve svoje najveće radosti, ali se suočio i sa svojim strahovima, smisliom postojanja i pitanjem – zašto će ga istorija zauvek pamtiti pod imenom Petar Pan.

U Filmu glume Lej Miler – Petar Pan, Hju Džekmen – zli kapetan Crnobradi, Garet Hedlund – kapetan Kuka i Roni Mara – Tigrica Lili.

Lik Petra Pana stvorio je škotski pisac i scenarista Džejms Beri. Petar Pan je dečak koji može da leti i koji nikada ne odraste i ne ostari, a koji svoju večnu mladost provodi na malom ostrvu koje se zove Nedođija.

Izgled Petra Pana nigde nije opisan. O njemu samo piše da je imao mlečne zube, da je bio prelep dečak sa prelepim osmehom i da je bio uvek pun energije.

Inspiracija Džejmsu Beriju za stvaranje lika Petra Pana je bio njegov stariji brat koji je dan pre svog 14. rođendana poginuo u nesreći dok je vozio skejt po snegu.

Povezane objave

09/04/2015, 12:11

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika