Muzička škola “Dr Miloje Milojević” – Kragujevac

muzicka kragujevacAdresa: Kneza Miloša 5, Kragujevac
Telefon: 034/305-125
Website: www.mskragujevac.rs
Email: mskragujevac@gmail.com

Muzička škola “Dr Miloje Milojević” u Kragujevcu počela je sa radom u avgustu 1948. godine. Niko u početku nije mogao pretpostaviti koliko će biti interesovanje za ovu školu i na prijemnom ispitu prijavilo se 405 kandidata od kojih je prijemni ispit položilo 220 učenika. Prvi direktor škole bio je Milivoje Krstić, beogradski akademik koji je došao u Kragujevac sa još tri profesora klavira i violine.

Učenici učestvuju na brojnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Za kvalitet nastave i uspehe na prestižnim takmičenjima, zaslužni su vrhunski pedagozi koji svoja znanja nesebično prenose na učenike.

SMEROVI - Muzička škola "Dr Miloje Milojević" - Kragujevac

Područje rada: Kultura, umetnost i javno informisanje

UPIS U MUZIČKU ŠKOLU

Učenici koji žele da se upišu u muzičku školu rangiraju se na osnovu:

  • Uspeha na prijemnom ispitu
  • Uspeha u prethodnom školovanju (opšti uspeh u osnovnoj muzičkoj školi i opšti uspeh iz tri poslednja završena razreda osnovne škole)

Učenici koji nemaju završenu muzičku školu rangiraju se na osnovu istih kriterijuma, osim što umesto bodova osvojenih na osnovu opšteg uspeha u muzičkoj školi, polažu ispit za nivo osnovne muzičke škole.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika