Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vukašin Marković” – Kragujevac

soso vukasin markovicAdresa: Janka Veselinovića bb, Kragujevac
Telefon: 034/331-678
Website: www.sosovukasinmarkovickg.edu.rs
Email: sosokg@sbb.rs

Godine 1969. osnovana je Specijalna škola rešenjem Skupštine grada Kragujevca. Izgradnja školskih prostorija trajala je godinu dana, da bi u oktobru 1969. bila svečano otvorena.

Za rad sa učenicima angažovani su defektolozi – oligofrenolozi. Praktična nastava realizuje se u školskim radionicama (pekarska i stolarska) koje su opremljene modernim mašinama i alatima. Učenici stiču veštine i praktična znanja kroz rad sa inženjerima – tehnolozima koji su defektološki osposobljeni.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vukašin Marković” iz Kragujevca, raspolaže i sa dnevnim boravkom koji je izdvojen i nalazi se u naselju Erdoglija. Boravak je namenjen deci uzrasta od 7 do 25 godina, a pravo na njega stiče se  na osnovu uputa Centra za socijalni rad. Dnevni boravak otvoren je svakog radnog dana od 6:30 do 16:30 h. O korisnicima Dnevnog boravka brinu medicinske sestre, defektolozi, terapeuti, a kao konsultant angažovan je i psihijatar.

SMEROVI - Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković" - Kragujevac

Područje rada: Šumarstvo i obrada drveta

  • Stolar (3 godine) – 7 mesta
  • Manipulant u preradi drveta (1 godina) – 5 mesta

Područje rada: Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane

  • Pekar (3 godine) – 10 mesta

UPIS UČENIKA SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Učenici sa smetnjama u razvoju podnose prijavu u samoj školi. Nakon toga škola vrši proveru zahteva i usklađenost sa posebnim zahtevima nastavnog plana i programa i opštim aktima škole. Ukoliko je sve u redu, škola upisuje učenika.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Pretraga

_Edukacija_300x250px
arh
_Edukacija_300x250px

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner 2 ok matematika