Projekat srednjoškolaca: “Ako imaš šta da kažeš – reci”

20/10/2015, 09:58

Projekat srednjoškolaca: “Ako imaš šta da kažeš – reci”

Povezane objave

Karlovačka gimnazija, Ministarstvo za kulturu Republike Srbije i Delegacija Evropske unije realizuju projekat promocije medijske pismenosti.

Učenici Karlovačke gimnazije izrađuju sajt pod nazivom “Ako imaš šta da kažeš – reci“. Cilj sajta je da se kod srednjoškolaca razvije kritičko mišljenje o informacijama koje mediji prenose.

Sajt će se sastojati i od sadržaja školskog časopisa Karlovačke gimnazije “Branko”, kao i od različitih aktuelnih priloga koji bi učenicima gimnazije omogučili brži pristup informacijama.

Učenici Karlovačke gimnazije su išli na predavanja eminentnih stručnjaka kako bi stekli teorijska i praktična znanja iz oblasti medijske pismenosti.

U ovaj projekat uključene su, pored Karlovačke gimnazije, Treća beogradska gimnazija i Ekonomsko-trgovinska škola iz Paraćina.

Učenici srednjih škola imaju priliku da postanu deo medijske scene Srbije tako što će podići svest o važnosti medijske pismenosti. Na ovaj način njihove kulturne i obrazovne potrebe mogu postati jedan od prioriteta tradicionalnih i novih medija u našoj državi.

Povezane objave

20/10/2015, 09:58

Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

Pretraga

_Edukacija_300x250px