Back to homepage

Škola za osnovno i srednje obrazovanje ”Jelena Varjaški” – Vršac

Adresa: Žarka Zrenjanina 22, Vršac skolebezslika
Telefon: 013/839-832
Website: jelenavarjaski.iz.rs
Email: [email protected]

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Varjaški” iz Vršca, postoji četiri decenije. Posebna edukacija za decu sa smetnjama u razvoju počela je u Vršcu tokom šezdesetih godina prošlog veka. 1997. godine, Skupština opštine Vršac, dodelila je školi “Nagradu oslobođenja Vršca”.

Učenicima je omogućena nastava u školskim radionicama: krojačka, mašinska i frizerski salon. U sklopu škole opremljena je i senzorna soba u kojoj se nalazi sva potrebna oprema za rad defektologa. U školi je organizovan i produženi boravak za učenike.

SMEROVI - Škola za osnovno i srednje obrazovanje ''Jelena Varjaški'' - Vršac

Područje rada: Tekstilstvo i kožarstvo

Područje rada: Delatnost ličnih usluga

  • Frizer (3 godine) – 6 mesta

Područje rada: Hemija, nemetali i grafičarstvo

  • Pomočnik kartonažera (3 godine) – 6 mesta

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

UPIS UČENIKA SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Učenici sa smetnjama u razvoju podnose prijavu u samoj školi. Nakon toga škola vrši proveru zahteva i usklađenost sa posebnim zahtevima nastavnog plana i programa i opštim aktima škole. Ukoliko je sve u redu, škola upisuje učenika.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga