Back to homepage

Testovi za malu maturu – Završni ispit

testovi mala matura

Poštovani osmaci, za vas smo pripremili testove koji će vam pomoći da se što bolje pripremite za malu maturu. Svi zadaci u testovima preuzeti su iz zbirke zadataka za završni ispit u osnovnom obrazovanju i vaspitanju. Online testovi za malu maturu pomoći će vam da jednostavno i lako proverite stečeno znanje i što spremniji dočekate malu maturu.

Ne znaš koju školu da upišeš?

Portal Edukacija i naš tim pedagoga pomaže vam da taj problem rešite. Ukoliko niste sigurni koja škola je najbolja za vas, predlažemo vam test profesionalne orijentacije za upis u srednju školu, kako bi uz asistenicu našeg stručnog tima rešili sve nedoumice oko izbora.

Završni ispit – Testovi

Upis u srednje škole zna da bude stresan, neprijatan uz prisutan strah od toga da li će te upisati školu koju prvu navedete na listi želja. Mi smo tu da vam pomognemo da taj proces upisa u srednju školu prođe što bezbolnije. Pored online testova za malu maturu, na našem portalu, nudimo vam i mnoštvo drugih informacija koje će vam biti od velike koristi prilikom upisa u srednju školu.

Rešenja testova male mature pogledajte OVDE.

Kombinovani test 2020/2021

Srpski jezik 2020/2021

  • USKORO!

Matematika 2020/2021

Uskoro novi testovi!

Arhiva - Testovi od prethodnih godina

Testovi za malu maturu 2018/2019

KOMBINOVANI TEST 2018/2019


 

SRPSKI JEZIK 2018/2019


 

MATEMATIKA 2018/2019


Napomena: Za vežbanje koristite testove iz prethodne godine. Određeni zadaci se ponavljaju i u novoj zbirci, dok su na mnogima samo promenjeni brojevi, logika ostaje ista.

Stranica će svakodnevno biti ažurirana sa novim testovima. Očekujte nove testove uskoro. Pratite nas!

*** Napomena: Ovo nisu zvanični testovi koji će biti na završnom ispitu. Testovi su namenjeni vežbanju. Zadaci su preuzeti iz zbirke za završni ispit i prilagođeni našem softveru. 

Izvor: Svi zadaci su preuzeti iz Zbirke zadataka iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije, Zbirke zadataka iz matematike i Zbirke zadataka iz srpskog jezika koju je priredio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije za izdavača Privredno društvo “Prosvetni pregled” d.o.o. Beograd.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

362 Comments
najnoviji
najstariji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
nnnnnnnn
21 sati ranije

Upisuje neko ove godine medicinsku skolu u Zajecaru?

Meee
4 dana ranije

Je l upisuje neko medicinski tehničar ( opšti smer ) na Zvezdari u Bg? Ostavite insta da vas zapratim

Jovana
1 dan ranije
Reply to  Meee

@petrovicjovana___

Neko tamo
6 dana ranije

Samo se pitam da li su oni svesni da pola njih nije gledalo ove časove,ili su ubedjeni da su gledali sve sa velikom pažnjom,pa im zato i daju završni ispit,,bez koga se ne može živeti”.Nijedan djak se nije spremao kao prethodnih godina zbog ove situacije,koja nije bila prijatna,ali posebno njima.Ministar misli da će time postići nešto,zapravo ko zna kakvi će biti rezultati.I gde će se smestiti toliki djaci? On je izjavio da će biti po 6 djaka u jednoj učionici.

Viktor
7 dana ranije

Za vreme bombardovanja, kad je isto bilo vandredno stanje, PRIJEMNI ISPITI SU BILI UKINUTI.
Deca su se upisivala sa bodovima koje su imali iz škole.
Ovaj PARANORMALNI SISTEM, učenja i spremanja od kuće, kada nastavnici nisu dovoljno obučeni ni spremni za ovakvu nastalu situaciju……
Nije mi jasno čemu sve ovo. Bolje da su sve odložili i deca nastavila školovanje (produžili nastavu) pa onda da se spremaju za prijemne ispite.
U moje vreme nije ni bilo prijemnih 🙂

NEMA IME
12 dana ranije

Bravo, sto ne date veliku maturu malim maturantima??? isto su se “spremali” i za jednu i za drugu, tacnije nisu se spremili…

Igor
14 dana ranije

Kada ce srpski i matematika

Vojin
6 dana ranije
Reply to  Igor

Kako sam ja cuo 17,18 i 19 juna

Dragana
15 dana ranije

Hoćemo stručno mišljenje psihologa da li decu treba izlagati ove godine stresu oko prijemnog ispita.

TNS
18 dana ranije

Da li je realno da će organizovati još jednu probnu maturu ‘uživo’? Da li bilo ko razmišlja o deci? O tome kako su se školovali poslednjih meseci, u kakvim uslovima i sa koliko stresa? Roditelji pobunimo se!!

Mladen
21 dana ranije

Jel konkurisao neko za Vojnu gimnaziju??

Neka tamo majka
25 dana ranije

Ne znam da li naš ministar prosvete uzima u obzir da deca celo drugo polugodiste nisu isla u školu,da ono sto nije bilo jasno iz bilo koje oblasti nisu imali koga da pitaju tako da nisu imali adekvatnu pripremu za zavrsni ispit…Ne vidim svrhu ovih testova u kojima su pojedina pitanja blago receno nebulozna.Pored stresa u vanrednom stanju i konstantnog ucenja lekcija koje ni roditelji ne razumeju bas najbolje,vrhunac je zavrsni ispit za koji deca nisu psihicki spremna.Pita li neko za misljenje psihologe i pedagoge na primer?

Milica
22 dana ranije

Tako je svaka cast! Stres i pritisak je veliki,a čak nece da nam kazu kog datuma imamo prijemni.Niko ne misli na decu i stres koji imaju

Janchy
14 dana ranije

Ucenik sam 8. razreda i stvarno se trudim da što više poboljšam prosek. Naime, u prvom polugodistu 8. razreda prosla sam sa prosekom 4.30 i htela sam da ga popravim na 4.6 ili mozda cak i vise… Moram reći da sam ove testove radile sa potpunim neznanjem iz 8. i rupom u znanju jer online skolovanje ne moze da zameni skolsku klupu.Nemamo pripremne nastave i nemamo casove od nasih nastavnika na koje smo navikli. Ako neko od psihologa ili pedagoga cita ovo, preduzmite da nam se odlozi prijemni za npr jul ili avgust a da u medju vremenu idemo u… Učitaj još »

Milan
25 dana ranije

kad ce vise ovi testovi?

Milica
1 mesec ranije

Sve generacije su imale vezbanje za prijemni dok nasa generacija to nema.Samo nam daju domace zadatke kojih ima previse.Nemamo maturu nemamo matursku ekskurziju ali zato imamo prijemni za koji nas niko ne sprema.Niko ne spominje decu koja su izgubila rodjake.Bitno im je da daju previse domaceg i da nam daju prijemni.Pola dece nije moglo da udje na sajt za prijemni a pola je prepisalo!
Sramota…

Jovan
1 mesec ranije

Da li ce da se odrzi zavrsni ispit ove godine?

Neka tamo
1 mesec ranije
Reply to  Jovan

Oce

aaca
28 dana ranije
Reply to  Jovan

mozda ce biti pomeren

Забринута
1 mesec ranije

Просто не могу да верујем какав циркус сте направили од ове школе, г. Шарчевићу. Кажете да су ђаци положили најважнији испит, из поштења, а тестови се радили уз помоћ пријатеља, публике, гугла, наставника, професора, да не набрајам више, само ћу рећи да су ђаци са једва девојком из српског освајали 20 поена. О чему причамо? Не знам чему завршни испит, када се добар ђак итекако доказује током осам година школовања, а они који су осам година спавали, уз помоћ луде среће и ангажовања професора из сваког предмета, боље прођу од оних који су показивали знање током осам година. Њих трема не ломи, јер немају шта да изгубе, већ само да добију, док добар ђак итекако може да изгуби. Дозовите се памети!!!

Biljana
1 mesec ranije

Moja cerka, iz Obrenovca smo, od 17h ne moze da se uloguje. Ocigledno ce imati 0 bodova iako je imala 5 iz matematike. I sta sad?

Вељко
1 mesec ranije

Је л неко размишља да упише економску Наду Димић

Roditelj
1 mesec ranije

Molim Vas, ako ste vec toliko opteretili decu sa gradivom, njihovim vremenom, domacim zadacima sa svih strana, zasto niste kako treba odradili ovaj program za probni test iz srpskog. Moja cerka je jedva uspela da uradi pola, stalno baguje, a vreme ide…i na kraju je jednostavno izbacilo. Ako neko uopste ovo cita, i interesuje se, molim Vas da resite problem i mozda omogucite resavanja testa ponovo, hvala

Djordje
1 mesec ranije

Ma počeli a nema internet šta li će biti sad nemoze da uradi

andjela
1 mesec ranije

Jeel upisuje neko arhitektonsku?

Ucenicaa
1 mesec ranije

Jel upisuje ko Milevu u NS

Pretraga

_Edukacija_300x250px