Back to homepage

The International School of Belgrade – ISB

internacional-school-of-belgrade-logoAdresa: Temišvarska 19, Senjak
Telefon: 011/206-9999
Website: www.isb.rs
Email: [email protected]
Facebook:
The International School of Belgrade (Official)
Twitter: @ISBelgrade
Vimeo: https://vimeo.com/isbelgrade/channels

  • Osnovana 1948
  • 350 učenika iz 43 zemlje
  • 15 učenika prosečno u učionici
  • Jedina međunarodna IB škola na engleskom jeziku u Beogradu
  • Jedina CEESA škola u Beogradu

Misija

ISB je obrazovna zajednica koja inspiriše i osposobljava svoje učenike da uspeju i da pozitivno doprinesu društvu u celini.


Vizija

Stremimo tome da podstaknemo i osposobimo svoje učenike da žive u skladu sa IB nastavnim profilom.


O nama

Internacionalna škola u Beogradu (The International School of Belgrade) nudi sledeće programe:

  • Vrtić (Pre-Kindergarten – učenici od 3 i 4 godine)
  • Predškolska grupa (Kindergarten – učenici od 5 godina)
  • Osnovna škola (Lower School – učenici od prvog do petog razreda, tj. od 6 do 10 godina)
  • Srednja škola (Upper School – učenici od šestog do dvanaestog razreda, tj. od 11 do 18 godina)

Internacionalna škola u Beogradu (The International School of Belgrade – ISB) je nezavisna, internacionalna celodnevna škola koju pohađaju učenici od 3 do 18 godina. Kao škola koja je autorizovana kao IB World School, ISB obezbeđuje visokokvalitetno obrazovanje sa ciljem pripreme za dalje visokoškolsko obrazovanje, sa naglaskom na internacionalnizmu i globalnoj odgovornosti. Nastavni program je osmišljen tako da služi međunarodom učeničkom telu, koristeći engleski kao jezik nastave. ISB prevashodno vrši upis učenika stranih nacionalnosti koji žive u Beogradu, ali i učenika srpske nacionalnosti koji teže međunarodno priznatom obrazovanju.

ISB je akreditovan od strane Council of International Schools (CIS) i New England Association of Schools and Colleges (NEASC), i autorizovan od strane International Baccalaureate Organization (IBO) i Ministarstva prosvete republike Srbije.

Međunarodno nastavničko osoblje

Nastavnici i osoblje dolaze iz različitih delova sveta i predstavljaju jedanaest različitih nacionalnosti sa skoro svih kontinenata (Evropa, Severna i Južna Amerika, Afrika). Naši nastavnici su posvećeni i inspirativni profesionalci, a učenik je u centru pažnje sa individualnim pristupom.

Akademski programi

International Baccalaureate Primary Years Program – PYP – Od predškolskog uzrasta do petog razreda.

U našoj školi verujemo da učenici dolaze do razumevanja i znanja kroz pažljivo isplanirano i smisleno istraživanje, koje se vodi konceptima, a gde su veštine, znanje i razumevnje uobličeni u autentičan i smislen kontekst. Učenici tako postaju spremni da uče celog života, i odnose se prema svetu kao odgovorni građani.

International Baccalaureate Middle Years Program – MYP – Od šestog do desetog razreda

Ponosni smo da nudimo ovaj program našim učenicima, kao najbolji način pripreme veština i koncepata koji će im biti neophodni za uspeh u veoma zahtevnom Diploma Programu koji ih očekuje u završnim dvema godinama srednje škole.

International Baccalaureate Diploma Program – DP – jedanaesti i dvanaesti razred

Diploma Program je sveobuhvatan i akademski izuzetno zahtevan pred-univerzitetski program, koji iziskuje najbolje, kako od motivisanih učenika tako i od njhovih nastavnika. Ovaj međunarodno prepoznati i akademski prestižni program pruža mogućnost učenicima da se bave raznolikim proučavanjima i predmetima, i dožive interdisciplinarni pristup učenju kao način da prodube i prošire svoje znanje i razmevanje.

Vannastavne aktivnosti

Posleškolske aktivnosti nude mogućnost da deca razmišljaju, istražuju i razvijaju se i izvan akademskih okvira školskog dana.

CEESA aktivnosti – ISB je jedina škola u Beogradu koja je članica CEESA – Central and Eastern European Schools Association. Mnogobrojne akademske, sportske i umetničke mogućnosti koje nudimo učenicima u okviru ovih aktivnosti pružaju svakom pojedincu priliku da unapredi svoje znanje i ostvari lični razvoj.

Društveno koristan rad

Nastojimo da kod naših učenika razvijemo osećaj bliskosti sa zajednicom, kao i njihovo aktivno učešće u unapređenju iste.

Program stipendija

Internacionalna škola u Beogradu prepoznaje vrednost raznolikosti učeničke populacije, građenja jakih veza sa zajednicom i unapređenja akademske izuzetnosti. Ponosni smo što možemo da ponudimo finansijsku pomoć pojedincima koji pokazuju izuzetan akademski potencijal, a koji ne mogu da priušte da pohađaju našu školu. Kroz program stipendiranja, naša škola dodeljuje jednom učeniku iz Srbije, priliku da pohađa našu školu besplatno u trajanju od sve četiri godine srednje škole.

Upis na univerzitete

Cilj našeg programa savetovanja za upis na univerzitete je da pomogne učenicima da pronađu univerzitet koji im najviše odgovara i upišu se na njega. Većina naših učenika se upisuje na univerzitete u Severnoj Americi, Velikoj Britaniji, ali takođe i širom Evrope i sveta. Svi svršeni srednjoškolci naše škole su se upisali na fakultete.

Za detalje vezane za proces upisa, pogledajte naš Admissions Handbook, a više o školi saznajte u An Introductory Guide for Students and Parents.

Pretraga

_Edukacija_300x250px