Posetite nas

logo za sidebar stefan nemanja beograd

UPIS JE U TOKU!

stefan nemanja beograd upis
Back to homepage

Gimnazija “Stefan Nemanja” – Beograd

Adresa: Nemanjina 28, Beogradlogo st_nemanja kolor
Telefon: 011/362-9416; 063/376-073
Website: www.gimnazijastefannemanja.edu.rs
Email: [email protected]

Gimnazija “Stefan Nemanja” je prva privatna filološka gimnazija sa dugom tradicijom. Škola je sa radom počela 2007. godine i deo je poslovnog sistema “Đuro Salaj“. Nalazi se u samom srcu gradu, a brojne generacije koje su prošle kroz njene hodnike pokazuju da je ovo ŠKOLA KOJU UČENICI VOLE.

Danas škola ima:

Škola raspolaže i modernim sredstvima za rad koja nastavu čine dinamičnijom, a kod učenika izazivaju veću motivisanost i želju za novim saznanjima. Sve što radimo je za dobrobit mladih ljudi kako bismo im pomogli da se na najbolji mogući način snađu i pronađu u svetu, tako što će objediniti i uskladiti svoje želje i potencijale, biti sigurni u sebe i oslobođeni strahova pred neizvesnom budućnošću.

Želimo da naši učenici pored formalnog obrazovanja, razvijaju ljubav prema stranim jezicima, umetnosti i kreativnom izražavanju. Takođe, škola je kao i porodica, mesto gde se najtemeljnije usvajaju ljudske vrednosti i razvijaju osnovne životne veštine. Najvažnije u samom procesu učenja, je naučiti đake KAKO DA UČE i kako da u praksi primene naučena znanja.

Dosadašnja praksa i iskustvo pokazuju da naši učenici sa velikom lakoćom upisuju željene fakultete i postižu zavidne rezultate na svim visokoškolskim ustanovama. Upravo ovi rezultati su pokazatelji naše predanosti i truda da učenicima na što bolje načine približimo znanja iz različiti oblasti i učinimo ih primenljivim u svim životnim situacijama.

Kako bi pomogli našim đacima da se što uspešnije pripreme za polaganje prijemnog ispita, u završnoj godini školovanja, organizujemo pripremnu nastavu za upis na željeni fakultet. Škola radi po programima koje je propisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Diplome naše škole su priznate i u rangu su diploma koje su stečene u državnim školama.

Rešenjem Ministarstva prosvete br: 022-05-00062-2007-03 od 21. 09. 2007. godine, Škola je dobila verifikaciju za ostvarivanje nastavnog plana i programa za FILOLOŠKI SMER.

Rešenjem Ministarstva prosvete br: 022-05-00062/2007-03 od 14 .09. 2010. godine, Škola je dobila verifikaciju za ostvarivanje nastavnog plana i programa za OPŠTI, DRUŠTVENO-JEZIČKI i PRIRODNO-MATEMATIČKI SMER.

Rešenjem Ministarstva prosvete br: 022-05-00062/2007-03 od 21. 01. 2019. godine, Škola je dobila verifikaciju za ostvarivanje nastavnog plana i programa za IT SMER.

U toku je upis u školsku 2019/20. godinu!