PROMO VIDEO

NAŠE USTANOVE

zaharije orfelin sidebar
Back to homepage

Srednja stručna škola “Zaharije Stefanović Orfelin” – Beograd

Adresa: Resavska 78, Savski venac, Beogradlogo_orfelin, novi (1)
Telefon: 011/3612-638, 063/415-291
Website: www.srednjaskolaorfelin.edu.rs
Email: [email protected]

Srednja stručna škola „Zaharija Stefanović Orfelin“ je privatna škola koja je verifikovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nastavni planovi su propisani za područja rada zdravstva i socijalne zaštite; trgovine, ugostiteljstva i turizma; ekonomije, prava i administracije; kao i ličnih usluga. Škola radi po programima koje je propisalo Ministarstvo prosvete. Diplome naše škole su priznate i u rangu su diploma koje su stečene u državnim školama.

Sadašnji naziv je dobila po srpskom prosvetitelju, istoričaru i pesniku, Zahariju Stefanoviću Orfelinu (1726-1785).

taharije orfelin fotka naslovna

Cilj naše škole podrazumeva da podržavamo i uvažavamo različitost i individualnost svakog učenika i učenice. Kod nas su dozvoljene greške, jer one dovode do jedinstvenih rešenja. Uz sve izazove sa kojima se suočavamo, obrazovanje ne reformišemo već transformišemo.

Ključ ove transformacije nije da se obrazovanje standardizuje, već da se personalizuje, da se podstiče otkrivanje pojedinačnih talenata svakog deteta, da se učenici uvode u okruženje u kojem žele da uče i gde prirodno mogu otkriti svoja interesovanja, veštine i vrednosti. Individualizovanim pristupom, radom u manjim grupama, podstičemo i usmeravam rast i razvoj naših učenika i učenica.

Škola se nalazi u centru grada kao deo poslovnog sistema „Đuro Salaj„koji ima više od pola veka dugu tradiciju u obrazovanju.

MULTIMEDIJA

multimedia

galerija its

socijalne mreze

GALERIJA SLIKA

OBRAZOVNI PROFILI

Škola raspolaže prostorom, koji je u vlasništvu škole, opremljen i prilagođen za uspešno izvođenje teorijske i praktične nastave. Pored redovnog obrazovanja, postoji mogućnost vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije za sve postojeće obrazovne profile u okviru škole.

U okviru škole postoji mogućnost školovanja za različite obrazovne profile u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju:

Četvorogodišnji obrazovni profili

Područje rada: Zdravtsvo i socijalna zaštita

Područje rada: Ekonomija, pravo i administracija

Područje rada: Trgovina, ugostiteljstvo i turizam

Trogodišnji obrazovni profili

Područje rada: Delatnost ličnih usluga

Područje rada: Trgovina, ugostiteljstvo i turizam

USLOVI UPISA

Pravo upisa na redovno školovanje imaju učenici koji su ove ili prethodne školske godine završili osnovnu školu. Takođe, pravo na redovno školovanje imaju i učenici koji dolaze iz drugih srednjih škola, kad polože razliku ispita.

Nakon završenog trećeg razreda u trogodišnjem školovanju učenik polaže završni ispit i stiče diplomu o završenoj školi u odabranom zanimanju i treći stepen stručne spreme. Nakon završenog četvrtog razreda učenik polaže maturski ispit i dobija diplomu o završenom školovanju za četvrti stepen stručne spreme.

Dokumenta potrebna za upis:

 • Prijava za upis u I razred
 • Svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi ili original svedočanstva i
 • diploma srednje škole (original ili overena kopija)
 • Kopija lične karte osobe na koju se vodi ugovor
 • Izvod iz matične knjige rođenih (original ili overena kopija)

*** Za specijalističko jednogodišnje obrazovanje potrebno je, pored gore navedenog i fotokopija overene radne knjižice sa najmanje dve godine radnog iskustva.

ŠKOLARINA

Školarina za sve obrazovne profile iznosi 1700 evra. Dok školarina za vanredne učenike iznosi 250 evra za jednu školsku godinu, plus iznos svih ispita koji se polažu za potrebe prekvalifikacije, dokvalifikacije ili pune godine vanrednog školovanja. Cena jednog ispita je 30 evra.

Sva plaćanja vrše se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu na dan uplate. Postoji mogućnost plaćanja do 10 mesečnih rata. Prilikom upisa uplaćuje se prva rata od 250 evra, a ostalih 10 rata po jednakom mesecnom iznosu počev od septembra. Mesečne rate školarine uplaćuju se od 1 do 10. u mesecu za tekući mesec.

Prilikom plaćanja školarine mogu se ostvariti sledeći popusti od 10%:

 • Prvih deset učenika
 • Uplatom celokupne godišnje školarine prilikom upisa
 • Rezervacijom upisnog mesta – 150 evra
 • Učenici koji kod nas odličnim uspehom završi školsku godinu, takođe stiču mogućnost umanjenja školarine za 10% posto za sledeću školsku godinu.

U cenu školarine uključeno je:

 • Osiguranje učenika
 • Vežbanke
 • Potrošni materijal za praktičnu nastavu
 • Karte za pozorišne i bioskopske projekcije
 • Kao i popuste do 50% za školu stranih jezika i sve kurseve u okviru poslovnog sistema „Đuro Salaj“

Broj tekućeg računa škole je 205-181218-22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments