Back to homepage

Aviotehničar za vazduhoplov i motor – Opis smera

Zanimanje – Aviotehničar / Aviotehničar za vazduhoplov i motor

Bavi se kontrolom aviona, pregledom delova, konstrukcije, motora itd. Takođe vrši kontrolu celog aviona pre poleta, kao i pojedinačnih elemenata. Neispravne delove popravlja ili menja za nove. Ukoliko je kvar ozbiljnije prirode i ne može odmah da se popravi, onda delove šalje u radionicu. Nakon što dobije popravljene delove, ugrađuje ih i vrši proveru rada. Treba imati na umu da motor aviona proizvodi veliku buku pa može doći do oštećenja sluha. Radi se delimično na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga