Back to homepage

Brodovođa – opis smera

Zanimanje – Brodovođa

Radi na brodu u promenljivim vremenskim uslovima. Mora imati uvid o vremenskim nepogodama i biti spreman da sarađuje sa posadom drugih brodova. Informacije koje deli su uglavnom pozicija svog broda kao i vremenske i ostale nezgode. U ekstremnim slučajevima mora biti spreman da pomogne posadi oko brodskog tereta i putnicima. Zadužen je da redovno vodi brodski dnevnik o kretanju broda i prevozu tereta. Radi u specifičnom vremenskom periodu tokom više meseci, odvojen od mesta stanovišta i porodice.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga