Back to homepage

Ginekološko-akušerska sestra

Ginekološko-akušerska sestra  Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Vrši pripremu i pomaže u toku porođaja. Sprema i steriliše hiruršku i drugu aparaturu. To uključuje rad sa sredstvima poput boca s kiseonikom, transfuzije, destilovane vode, materijala za infuziju i sl. Kod komplikovanijih porođaja priprema tretman za pacijentkinju i njeno dete; takođe, brine o njihovoj higijeni. Stara se o neophodnoj dokumentaciji. Kao potencijalna radna mesta javljaju se stacionarne ginekološko-akušerske klinike, bolnice i domovi zdravlja.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer ginekološko akušerska sestra? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer ginekološko akušerska sestra? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer ginekološko akušerska sestra. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga