Back to homepage

Građevinski tehničar za laboratorijska ispitivanja / Građevinski laborant – Opis smera

Zanimanje – Građevinski tehničar za laboratorijska ispitivanja / Građevinski laborant

Bavi se utvrđivanjem čvrstine, provodljivosti, poroznosti i ostalih karakteristika građevinskih sirovina, naročito asfalta i betona. Stara se o vršenju geomehaničkih istraživanja, uzimanju primeraka tla pomoću sondažnih bušotina, izdavanju izveštaja o testiranju građevinskih supstanci na bazi kojeg će nadležne ustanove izdati odobrenje za eksploataciju građevinskog materijala na tržištu. Prvo prikuplja primerke sa lica mesta a potom ih odnosi u specijalne laboratorije gde ih ispituju korišćenjem raznih laboratorijskih aparata.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga