Graver – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Bavi se uskrašavanjem predmeta urezivanjem različitih oblika i slova, ručno ili mašinski. Radi sa staklom, plemenitim metalima, kamenom i raznim drugim materijalima. Gravura se vrši u obliku inicijala, motiva iz prirode, grbova ali i drugih oblika na objektima poput posuđa, nakita, ukrasnih predmeta, trofeja, itd. Graver je obučen za izradu preciznog oruđa koje ima industrijsku primenu ali i pečata. U procesu sticanja ovog zvanja izučavaju se i teorija forme i istorija umetnosti.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer graver? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer graver? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer graver. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga