Back to homepage

Izrađivač stare nošnje (abadžija i terzija) – Opis smera

Zanimanje – Izraživač stare nošnje (abadžija i terzija)

Zvanje terzije podrazumeva zanatliju koji praktikuje šivenje, krojenje i spravljanjem ukrasa za staru narodnu nošnju od specijalnih materijala, dok abadžija šije seosku nošnju koristeći prostije, grublje materijale. Specijalnim metodama stavljaju ukrase kao što su vez, kićanke, šljokice, svileni gajtani, sjajne niti i sl. U današnje vreme kroji nošnju po porudžbini raznih folklornih društava i suvenirnica.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga