Back to homepage

Kamenorezac – klesar

Kamenorezac / Klesar – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Seče i modelira kamen, izrađuje i dekoriše nadgrobne spomenike i druge elemente. Bavi se izradom kamenih ploča, figura, statua i blokova raznih veličina i oblika, ukrasa za ulepšavanje spoljašnjosti zdanja, lukova, stepeništa, rukohvata, podupirača…

Razna rezanja, lomljenja, poliranja, klesanja i bušenja čine najučestalije radnje. Kamenolom ponekad može biti mesto početka procesa rada. Tamo kamenorezac vadi kamen i vrši njegovo preliminarno tretiranje. Rad se potom premešta u pogone i radionice.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer kamenorezac / klesar? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer kamenorezac / klesar? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer kamenorezac / klesar. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga