Back to homepage

Manikir i pedikir

Manikir i pedikir – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Manikir je zanimanje orijentisano ka nezi stopala i ruku a pored toga bavi se i ručnom masažom. Takođe se koristi aparaturom za masiranje, neguje nokte i uklanja zanoktice. Ukrašavanje i nadograđivanje noktiju je takođe uža specijalnost osobe koja se bavi manikirom.

Radni prostor je zatvorenog tipa, a od radne opreme koriste se makaze, turpija, posuda sa vodom za ruke, aparat za sušenje, sterilizator, sredstva za veštačke nokte, aceton, razne kreme i druge preparate.

Pedikir se bavi negovanjem i ulepšavanjem nogu, stopala i noktiju. Ponekad nudi adekvatna rešenja za medicinske probleme kao što su urasli nokti i ostale intervencije koje ne zahtevaju hirurški zahvat. Potrebno je ispravno procenjivanje datog problema i upućivanje na intervenciju stručnijeg lica. Sredstva koja se koriste u radu su makaze, turpija, klješta, kamen namenjen za stopalo, nožići, posude sa vodom.

Pored datih sredstava za rad potreban je i stelirizator, sredstva za dezinfikaciju, kreme, lakovi za nokte i ostale hemikalije za higijenu. Bitno je održavanje i redovna kontrola sopstvenog pribora.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer manikir pedikir? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer manikir pedikir? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer manikir pedikir. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga