Back to homepage

Medicinska sestra – vaspitač

Medicinska sestra vaspitač – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Posao je baziran na rad sa zdravom decom u predškolskim ustanovama od 1 do 3 godine starosti. Podrazumeva vaspitno obrazovnu ulogu i negu zdravlja dece. Zahteva podsticanje pozitivnih radnih navika u ranom uzrastu kao i navike o higijeni, međusobnoj tolerancije i kolektivnoj svesti. Vodi računa o njihovoj ishrani i bavi se povijanjem i presvlačenjem dece.

Podrazumeva sanitarnu proveru pre dolaska dece u ustanovu, zatim vođenje računa o higijeni mlađe dece i stelirisanje i dezinfekciju predmeta sa kojima deca i vapitač dolaze u dodir. Savetuje roditelje i obaveštava ih o novostečenim navikama deteta. Strpljenje i tolerancija je ključ uspeha u ovom poslu, a takođe je bitno da vaspitač nema prisustvo gadljivosti prema raznim telesnim tečnostima. Potrebna je i određena snaga, idržljivost i samopouzdanje posebno u siguacijama presvlačenja i podizanja dece.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer medicinska sestra vaspitač? Interesuje vas koja škola koja ima medicinski smer, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer medicinska sestra vaspitač? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer medicinska sestra vaspitač. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga