Back to homepage

Sanitarno-ekološki tehničar

Sanitarno ekološki tehničar – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Analizira i utvrđuje kvalitet vode i vazduha kao i kvalitet zemlje, hrane i ispituje zagađenost životne sredine. Bavi se i merenjem štetnih uv zraka ili bilo kakve druge štetne radijacije uz odgovarajuću zaštitnu opremu. Uzorkuje i sakuplja portebne informacije o uslovima higijene i predlaže mere sanacije određenih ugroženih područja.

Obučen je za dezinfekcione poduhvate kao i deratizaciju i dezinsekciju terena. Obezbeđuje sigurnost i komfornost radnika obavljanjem redovnih sistematskih pregleda. Može biti zaposlen kao sanitarni inspektor, a glavna preokupacija mu je sprečavanje širenja virusa i drugih vidova epidemije. Potrebno je koristiti odgovarajuće mere kojim bi zaštitio sopstveno zdravlje prilikom izvođenja radova.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer sanitarno ekološki tehničar? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer sanitarno ekološki tehničar? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer sanitarno ekološki tehničar. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga