Back to homepage

Šumarski tehničar

Šumarski tehničar – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Zadatak mu je da sakupi i čuva podatke o flori i fauni, specifičnim odlikama nekog šumskog područja i identifikaciji, očuvanje i zaštita zakonom zaštićenih ili retkih vrsta. Štiti biljke od bolesti i štetočina, planira i određuje delove šumskog predela pogodne kako za seču tako i za pošumljavanje. Njegov je zadatak da odredi koja će količina drva biti posečena i u kom periodu. Takođe je zadužen za sve radove u šumi (izgradnja puteva ili drugih objekata). Po potrebi vrši testove u laboratoriji i bavi se administrativnim poslovima. Podrazumeva rad na otvorenom prostoru, u prirodi u svim klimatskim uslovima.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer šumarski tehničar? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer šumarski tehničar? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer šumarski tehničar. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga