Back to homepage

Tehničar grafičke dorade

Tehničar grafičke dorade – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Grafička dorada je poslednja, ali nikako i najmanje važna faza izrade nekog grafičkog proizvoda. U proizvode koji se grafički dorađuju spadaju knjige, časopisi, zaštitne korice, fascikle, katalozi, prospekti, brošure, leci, omotnice, itd. Zadužen je za pripremu mašine, numerisanje stranica, izrezivanje registra i ukrašavanje korica u šta spada otisak i zlatotisak.

Radi u zatvorenom prostoru, uz prisustvo hemijskih supstanci kao što su boja ili lepak. U materijale za prepradu spadaju karton, različite vrste papira, ravne ili valovite lepenke, platna, koža, kao i sastavljanje i ukrašavanje proizvoda.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer tehničar grafičke dorade? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer tehničar grafičke dorade? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer tehničar grafičke dorade. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga