Back to homepage

Tehničar vuče

Tehničar vuče – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Radi na železnici, u lokomotivi. Zadužen je za prevoz putnika i tereta. Dužan je da poznaje tehničke propise i normative koji se odnose na konstrukcione karakteristike vučnog vozila, saobraćajne propise i propise službe vuče.

Posao tehničara vuče (mašinovođe) obuhvata pripremu vozila za eksploataciju, održavanje njegove tehničke ispravnosti i upravljanje vučnim vozilom uz poštovanje propisa i uputstava koja mu se prenose signalno-sigurnosnim i telekomunikacionim uređajima. Vrši nadzor nad pomoćnikom mašinovođe i nad licima koja se nalaze na obuci u vučenom vozilu.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer tehničar vuče? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer tehničar vuče? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer tehničar vuče. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga