Back to homepage

Veterinarski tehničar

Veterinarski tehničar – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Zadatak veterinarskog tehničara je da asistira veterinaru u pružanju neophodne pomoći životinjama. Takođe je dužan da daje savete i sve važne informacije vlasnicima o tome kako pravilno odgajati i brinuti o životinjama. U stanju je da obavlja laboratorijske preglede, pruža prvu pomoć i nakon pregleda daje terapiju kod lakših slučajeva. Prilikom veštačke oplodnje, porođaja i hirurških zadataka asistira veterinaru. Daje vakcine životinjama kao zaštitu od parazita i zaraznih bolesti. U slučaju izbijanja zaraznih bolesti u stočarstvu zadatak mu je da spreči epidemiju.

Zaposlenje obično dobija na farmama gde se gaje životinje ili u veterinarskim ambulantama.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer veterinarski tehničar? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer veterinarski tehničar? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer veterinarski tehničar. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga