Back to homepage

Vinogradar – vinar

Vinogradar-vinar – Prekvalifikacija, vanredno obrazovanje

Bavi se uzgajanjem i održavanjem vinograda i preradom groždja, prvenstveno u vino ali i u druge proizvode kao što su: sokovi, vinsko sirće, ulje i suvo grožđe. Zadatak mu je da zrelo grožđe ubere, rasporedi po sortama, obeleži etiketama i odnese u skladište. Kroz proces filtracije stara se o sazrevanju vina. Njegova zaduženja obuhvataju i skladištenje po podrumima ili transport vina, kao i točenje vina u bačve ili flaše i njihovo etiketiranje. Radi napolju i unutra, u podrumima, skladištima, rasadnicima i vinarijama.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje za smer vinogradar vinar? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija za smer vinogradar vinar? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za smer vinogradar vinar. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

Pogledajte još

  • Ostala zanimanja pogledajte OVDE.
  • Spisak srednjih škola u Srbiji pogledajte OVDE.
  • Izračunaj bodove za upis u srednje škole OVDE.

Pretraga