Proglašen pobednik takmičenja učenika srednjih škola “Poslovni izazov”

28/02/2015 21:56

Proglašen pobednik takmičenja učenika srednjih škola “Poslovni izazov”

U finalu takmičenja učenika srednjih škola “Poslovni izazov” pobedila je aplikacija koja omogućava lakše pronalaženje parking mesta.

Pobednička aplikacija ideja je tima koji su činili Irena Marković – učenica Gimnazije u Prokuplju, Stefan Milić iz Elektrotehničke škole u Gornjem Milanovcu, Tamara Cvetković – učenica Ekonomske škole iz Leskovca i Marko Stanković iz Druge ekonomske škole u Beogradu.

“Nismo mislili o aplikaciji toliko koliko smo želeli da rešimo problem parkiranja u gradu”, rekla je Tamara Cvetković, članica pobedničkog tima.

Ovo takmičenje bilo je nacionalnog karaktera a učestvovalo je 60 učenika iz 50 srednjih škola u Srbiji. Takmičarima je bio zadatak da osmisle napredno i inovativno rešenje koje će Beograđanima olakšati život.

Takmičenje “Poslovi izazov” organizacija “Dostignuća mladih” realizuje već šest godina u gradovima širom naše države.

“Osnovni cilj ‘Poslovnog izazova’ je da motiviše učenike da upotrebe veštine na inovativan način i pokažu preduzetnički duh kako bi bili spremni za suočavanje sa realnim poslovnim situacijama”, rekao je direktor “Dostignuća mladih” u Srbiji Darko Radičanin.

Takmičenje “Poslovni izazov” realizovala je organizacija “Dostignuća mladih”, koja je deo globalnog programa “Junior ačivment”, a finansijsku podršku omogućila je Američka agencija za međunarodni razvoj, “Telekom Srbija”, SAGA i BASF, čiji su predstavnici bili u žiriju.

Izvor: 021

28/02/2015 21:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga