E-gimnazija prva u Srbiji otvara školu van zemlje

07/03/2016 14:06

E-gimnazija prva u Srbiji otvara školu van zemlje

E-gimnazija, privatna srednja škola iz Novog Sada, nedavno je osnovala Sportsku akademiju – Meridijana, a sada prva iz Srbije otvara objekat u inostranstvu – u Budvi.

Nijedna škola iz Srbije do sada nije imala svoj objekat van naše zemlje, a prva teritorija na kojoj će se naći prvenac u ovome jeste crnogorsko primorje, gde će E-gimnazija otvoriti svoj objekat.

Otvaranje škole u Budvi očekuje se ove godine, kao i upis prve generacije učenika, dok će koncept rada, ali i enterijer biti isti kao i u Srbiji.

egim-3

E-gimnazija je osnovana 2008. godine, a do sada ju je pohađalo 250 đaka, dok je trenutno upisano 380 redovnih i vanrednih učenika koji uče uz savremene metode multumedijalne nastave.

Kao škola opšteg smera, pored redovnog nastavnog plana učenici mogu da pohađaju i izborne predmete u skladu sa svojim afinitetima.

prostor-3

Među fakultetivnim predmetima nalaze se programiranje, grafički dizajn i internet, a obezbeđena je i stručna razmena sa drugim srednjim školama širom Evrope.

Ono što je autentično kod ove škole je ambijent i potpuno drugačiji koncept školovanja. Učenici imaju mogućnost da kontaktiraju profesore u svakom trenutku – u samoj školi ili putem mejla, da im zatraže savet, postave pitanje ili dobiju gradivo ako su propustili nastavu.

prostor-4

Časovi u E-gimnaziji organizovani su kao interaktivni, obogaćeni multimedijalnim sadržajem, različitim radionicama, debatama, istraživanjima, analitikom, a česte su posete stručnim institucijama izvan škole.

Obezbeđena je direktna saradnja sa kompanijom DMS, gde učenici mogu da pohađaju praktičnu nastavu svakog vikenda.

Rezlutat ovoga je i posvećenost učenika nastavi, ostajanje posle časova, učestvovanje u raznim projektima i brojne nagrade sa školskih takmičenja, kako u IT sektoru, tako i u ostalim predmetima.

Još jedna velika prednost i olakšica za učenike su tehničke pogodnosti u nastavi, ali i van nastave. Moderni LED 3D ekrani, računari, školski serveri i pametne table znatno olakšavaju učenje i praćenje na času.

prostor-5

Enterijer škole odiše zanimljivim motivima iz obrazovanja i informatike. U hodnicima se mogu videti likovi brojnih istorijskih i poznatih ličnosti, a pojedini se nalaze i na školskim ormarićima. Na taj način, svaki učenik sa ormarićem dobije i zadatak da sazna više o ličnosti čija se slika nalazi na njemu, na primer – o Nikoli Tesli ili Naši Higl.

prostor-1

Posebna pažnja obraća se na učenike koji se bave sportom, pa se njima izlazi u susret sa terminima treninga, obavezama i učenjem. E-gimnazija je to podigla na viši nivo, otišla je korak dalje i prošle godine otvorila Sportsku gimnaziju, koja se nalazi na Novom naselju u Novom Sadu.

egim-2

Školski prostor se sastoji od 10 teniskih, tri fudbalska terena, 10 svlačionica, savremene učionice, 20 soba sa po dva ležaja za učenike koji nisu iz Novog Sada, trepezarije i jednog malog bazena.

Na ovaj način, učenici mogu da treniraju u sklopu škole, što za sportiste predstavlja veliku pogodnost, jer tako mogu da uštede vreme.

prostor-6

Otvaranjem škole u Budvi E-gimnazija očekuje da će imati više od 1.000 učenika, a zanimljiv je i podatak da je čak 75% učenika nakon maturiranja upisalo fakultete “na račun države”.

07/03/2016 14:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga