Proba male mature – 15. i 16. aprila!

07/04/2016 15:37

Proba male mature – 15. i 16. aprila!

Učenici osmog razreda na kraju školske godine polažu testove u okviru male mature, što predstavlja zvanični završetak osnovnog obrazovanja.

U zavisnosti od toga koliko bodova dobiju nakon polaganja i koliko bodova dobiju na osnovu uspeha u dotadašnjem obrazovanju, maturanti će se upisati u neku od srednjih škola sa svoje liste želja.

Proba male mature – 2017

Od ove godine novina je to što je za upis u četvorogodišnje smerove srednjih škola potrebno minimum 50 bodova, dok svi učenici koji budu imali manje od toga mogu da konkurišu samo za trogodišnje srednje škole.

Kako bi se što bolje pripremili i kako bi im polaganje male mature prošlo što bolje, u osnovnim školama će se održati probno polaganje male mature, koje je zakazano za 15. i 16. april.

Testovi pripreme za polaganje male mature!

Na probi male mature osmaci će imati priliku da vide kako će izledati zvanično polaganje, kao i da utvrde koliko su znanja stekli do sada – jer će testovi koje polažu na probi biti koncipirani isto kao i na polaganju na kraju školske godine.

U petak, 15. aprila u 12 časova učenici osmog razreda će polagati test iz matematike, dok će drugog dana, 16. aprila u 9 časova rešavati test iz srpskog/maternjeg jezika. U subotu će se, nakon male pauze, polagati i kombinovani test – od 11:30 časova.

07/04/2016 15:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga