Petnica: Prijavljivanje za programe u 2017. godini

18/11/2016 13:20

Petnica: Prijavljivanje za programe u 2017. godini

Istraživačka stanica Petnica poziva sve srednjoškolce da se prijave za njene programe koji se održavati u toku 2017. godine.

Na konkurs koji je raspisala Petnica mogu se prijaviti srednjoškolci iz svih krajeva države, bez obzira na tip škole. Bitno je samo da su zainteresovani za prirodne, društvene ili tehničke nauke.

Prijavljivanje se vrši putem zvaničnog sajta Petnice, gde će svi kandidati imati priliku da se predstave kroz formular, autobiografiju, mmotivaciono pismo i esej.

Petnica

U toku 2017. godine održavaće se programi iz oblasti astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, hemije, geologije, medicine, sociologije, antropologije, psihologije, istorije, lingvistike, arheologije i grafičkog dizajna.

Nakon procesa izbora, preko 1.000 srednjoškolaca će naredne godine imati priliku da u Petnici svoje prve korake u nauci prave na najmodernijoj opremi, a sa njima će raditi najbolji mladi naučnici iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji.

Stanica ima i svoj hotel kapaciteta 170 mesta, a u okviru hotela je i desetak sala za rad različitog kapaciteta, dok Petnička naučna biblioteka sadrži preko 50.000 knjiga i časopisa i desetine hiljada elektronskih publikacija.

Petničke obrazovne aktivnosti su oslonjene na široku mrežu od preko 800 stručnih saradnika koji u svojstvu gostujućih predavača, mentora ili savetnika učestvuju u kreiranju i izvođenju različitih kurseva i kampova.

18/11/2016 13:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga