“Nauk nije bauk” – sedmi put u Nišu

27/03/2015 11:15

“Nauk nije bauk” – sedmi put u Nišu

Festival “Nauk nije bauk”, koji organizuje Gimnazija “Svetozar Marković” održava se po sedmi put na Elektronskom fakultetu u Nišu 3. i 4. aprila.

Cilj festivala je da se podstaknu mladi talenti, da se podrži zainteresovanost mladih za nauku, kao i njihove kreativne ideje.

Festival je prethodne godine posetilo više od 20.500 ljudi, a učestvovalo je 800 mladih iz Srbije i inostranstva.

Na festivalu posetioci će imati priliku da vide postavke, prezentacije, radionice, da prisustvuju predavanjima kao i naučno-popularnim eksperimentima i da se upoznaju sa naučnim dostignućima u različitim oblastima prirodnih i društvenih nauka.

Sadržaje koji će biti predstavljeni na festivalu organizuju Elektronski i Mašinski fakultet iz Niša, Biološki institut, Tehnološki fakultet i Festival nauke iz Beograda.

Pored učenika i profesora Gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša, na festivalu će učestvovati i učenici i profesori iz ostalih niških osnovnih i srednjih škola, kao i iz škola širom Srbije i regiona, studenti, asistenti i profesori Univerziteta u Nišu i Beogradu.

Gimnazija “Svetozar Marković” je za organizaciju ovog festivala dobila podršku Ministarstva prosvete i nauke, Ministarstvo omladine i sporta, Grada Niša, Regionalne privredne komore, Školske uprave u Nišu, Centra za promociju nauke i Univerziteta u Nišu.

Vladimir Vrbaski

27/03/2015 11:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga