Počinje priprema za umetničku školu

09/03/2015 11:44

Počinje priprema za umetničku školu

Nova generacija učenika za šest umetničkih zanimanja upisaće se ove godine u Umetničku školu u Užicu.

Pripremna nastava za upis održavaće se, kao i prethodnih godina, u okviru škole, svake subote od 10 do 13 časova, do prvog vikenda u julu.

Osmaci su sa svojim roditeljima imali priliku da se bolje upoznaju sa načinom rada u Umetničkoj školi kada je bio organizovan “Dan otvorenih vrata”, kada su mogli da pogledaju kako izgledaju ateljei za slikanje, vajanje i crtanje, ali i da razgovaraju sa profesorima i učenicima.

– Predvideli smo praktičnu nastavu i biće prisutni naši učenici trećeg i četvrtog razreda i profesori. Budući učenici i njihovi roditelju imaće priliku da steknu uvid u sve naše resurse, ali i atmosferu koja vlada u školi – kaže direktor Obradin Ješić.

U Umetničku školu u Užicu upisaće se 51 učenik na sledećim odsecima:

  • tehničar dizajna grafike,
  • likovni tehničar,
  • dizajner tekstila,
  • drvorezbar,
  • konzervator kulturnih dobara,
  • umetnički keramičar.

Umetnička škola u Užicu osnovana je 2002. godine, a učenici dolaze ne samo iz užičkog kraja, već i iz drugih delova Srbije, ali i Republike Srpske. U školi se pohađaju, pored stručnih predmeta, i opšte-obrazovni predmeti, a većina učenika nakon završene škole, nastavljaju obrazovanje u zemlji ili inostranstvu.

– Prema našoj statistici, više od 90 odsto učenika, koji su završili našu školu, upisuju i uspešno završavaju umetničke i druge fakultete u zemlji i širom sveta, što govori o dobroj pripremi za nastavak školovanja – rekao je direktor Ješić.

Izvor: Danas

09/03/2015 11:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga